Dagworkshop:

TAO voor vrouwen

van stress naar levenskracht   

 

Datum: zondag 24 september 2017
Docent: Eva van der Plas
Plaats: Naar Zee Yoga, Amsterdam

TAO voor jou…

Voor alle vrouwen die willen ontdekken hoe je met de TAO training thuiskomt in je buik en bekken, waarom de psoas de ‘spier van de ziel’ wordt genoemd, en waarom een levendig bekken de bron is van je levensvreugde en vitaliteit. 

Je kunt de workshop los volgen, of als introductie op de jaartrainingen:
Geheimen van de Jaden Prinses. De TAO van het Jaden Ei
Psoas- en Bekkenbodem Jaartraining (voor vrouwen)

Thuiskomen in je buik en bekken

Je buik en bekken worden in de TAO gezien als de zetel van onze levenskracht. Veel vrouwen zijn het contact met hun buik en bekken kwijt geraakt. Het is dan moeilijk om de toegang te vinden tot de diepe wijsheid, de sprankelende levensvreugde en de oerkracht die er huizen. Het is vaak een emotionele ervaring om het contact te herstellen. Het voelt als thuiskomen. 

Nieren: van stress naar levenskracht

Volgens de taoïstische visie slaan we onze stress en angst op in onze nieren. Ze schieten in de kramp als we schrikken, en zijn chronisch verkrampt als we gestresst door het leven gaan. Dat is jammer, want de nieren zijn tegelijkertijd de bewaarplaats van je levenskracht. Te veel stress en angst vragen zóveel van je nieren, dat je voorraad levensenergie – de brandstof van je leven – snel slinkt. Je wordt moe en lusteloos, en uiteindelijk raak je letterlijk opgebrand (burn-out). 

In deze workshop leren we  hoe we onze nieren kunnen ontspannen en hoe we onze stress en angst kunnen ‘aarden’. Dit doen we onder andere via de psoas-spier.   

Psoas: spier van de ziel

De psoas wordt ook wel de ‘spier van de ziel’ genoemd. Hij loopt door je onderrug, buik en bekken. Een ontspannen psoas helpt je om verkramping, emoties en traumatische herinneringen uit je buik, onderrug en bekken los te laten, zodat de energie er weer gaat stromen. Een ontspannen psoas helpt je ook om je lichaam, je geest en je emoties terug in balans te brengen, en thuis te komen bij jezelf. 

Bekken: bron van vitaliteit

In je bekken is een hoop te ontdekken. Neem bijvoorbeeld je eierstokken. Die kunnen niet alleen rammelen, maar ook bruisen van levensvreugde en levenskracht! Als je je eierstokken eenmaal wakker hebt gemaakt, kan je hun energie gebruiken om je vitaliteit te voeden en vol energie door het leven te gaan.  

Ovarium-ademhaling

In deze workshop werken we met verschillende technieken, zoals yoga, chi kung, dans en meditatie. Je leert de speciale vitaliserende TAO-techniek voor vrouwen, de ovarium-ademhaling. In deze workshop werken we nog niet met het Jaden Ei. Ben je hier nieuwsgierig naar? Kijk dan op de pagina van de jaartraining: Geheimen van de Jaden Prinses. De TAO van het Jaden Ei.

 

 Plaats en tijd:

> zondag 24 september 2017, van 10.00 -1 7.00 uur

naar zee2> Naar Zee Yoga
Bert Haanstrakade 102  
1087 DN Amsterdam

Prijs en betalen:

> Dag: €95,-
> Je plek is gereserveerd zodra dit bedrag is overgemaakt op rekening:
NL 55 TRIO 0784 8290 55
tnv Eva van der Plas, Monnickendam

Vermeld je naam en ‘TAO voor vrouwen’
Informeer van tevoren of er nog plek is!

Opgeven en vragen:

Eva van der Plas: eva@taolessen.nl,
tel: 06-24987544

Regels voor inschrijven en annuleren

De inschrijving gaat op volgorde van betaling. Nadat het cursusbedrag is betaald, is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren. Alleen als er iemand van de (eventuele) wachtlijst je plek in wil nemen, of als je zelf een plaatsvervanger hebt, kunnen wij het betaalde bedrag terugstorten. Als wij zelf de training moeten annuleren, worden alle reeds betaalde cursusbedragen uiteraard teruggestort.

Wat is Le Tao de la Femme Lune®?

TFL bHet systeem waarmee we werken heet oorspronkelijk Le Tao de la Femme Lune®, en is ontwikkeld door de Franse Senior Healing Tao instructrice Fabienne Flamand. Zij geeft les in Frankrijk en Frans-Polynesië.

De Femme Lune training is speciaal ontwikkeld om vrouwen in contact te brengen met hun kracht, wijsheid, vitaliteit en levensvreugde.

In de workshops van Le Tao de la Femme Lune® (Vrouwen Tao) werken we met muziek en vloeiende bewegingen. Fysieke oefeningen worden afgewisseld met energetische meditatie-oefeningen en rustfases.