Tao Yin voor vrouwen

Psoas- en bekkenbodemyoga

 

godin

Het bekken wordt in de Chinese traditie gezien als de bron van vrouwelijke kracht en vitaliteit. In deze lessen leer je de bekkenbodemspieren aan- én ontspannen, en leer je hoe het bekken in verbinding staat met de rest van je lichaam.

Door systematisch te oefenen, krijgt je bekkenbodem weer de dragende functie die ze van oorsprong heeft. Verzakkingen en letsels (bijvoorbeeld door je bevalling) zijn op deze manier heel goed te herstellen. Ook klachten in je bekken, buik en onderrug verbeteren als je de bekkenbodemspieren oefent, en er ontstaat vanzelf een betere lichaamshouding. Last but not least: je krijgt er meer energie van.

De draagkracht van een gezond bekken 

bottenAls het bekken gezond is, draagt het niet alleen je fysieke lichaam, maar is het ook de bron van je levenskracht, je vreugde, je creativiteit en je wijsheid. Het bekken draagt je fysiek, energetisch en emotioneel. 

Als het bekken niet genoeg draagkracht heeft om deze taak uit te voeren, kunnen er veel verschillende klachten ontstaan, zoals verzakkingen van de bekken- en de buikorganen, pijn in het bekken of in de seksuele organen, rugpijn, klachten rondom menstruatie, vruchtbaarheid, zwangerschap en overgang, en ook emotionele klachten die te maken hebben met het gevoel je leven niet zelf te kunnen ‘dragen’…

Psoas: eerste hulp bij stress

psoas soepelDe stress die we in ons dagelijks leven ervaren, zet zich vast in je psoas-spieren. Deze spieren liggen diep in je onderrug, je bekken en je liezen. Als ze gespannen zijn, krijgen we niet alleen lichamelijke klachten (bijvoorbeeld in je onderrug en je bekkengebied), maar raken we ook steeds verder vervreemd van onszelf, onze wensen en onze grenzen.

Contact maken met de psoas helpt je om heel diep te ontspannen, te aarden, en te voelen hoe het werkelijk met je gaat. Een ontspannen psoas helpt je ook om beter met de uitdagingen van het dagelijks leven om te gaan en dichter bij jezelf te blijven.

De lessen

We gebruiken elementen uit Yoga en Chi Kung, en we werken regelmatig met muziek.  Elke les wordt afgesloten met een liggende meditatie. 

Meer info over het lesrooster vind je hier.

Voor wie?

> Deze yogalessen zijn voor álle vrouwen, jong en oud, mét of zonder klachten.

LausselVoor vrouwen die:
> meer contact willen met hun lichaam 
> meer plezier willen ervaren in hun bekkengebied
> meer energie willen, en minder stress

> hun bekkenbodem willen versterken of ontspannen
> willen werken aan verzakkingen in hun bekken- en buikgebied
> willen werken aan rugklachten
> willen werken aan klachten rondom menstruatie, vruchtbaarheid en overgang
> willen herstellen van hun bevalling
En voor vrouwen die gewoon…
> in contact willen zijn met de kracht, wijsheid en levensvreugde die in hun bekken verborgen ligt. 

Methodes: 

Le Tao de la Femme Lune®In deze lessen combineren we verschillende technieken op het vlak van yoga, Healing Tao, bekkenbodem-training en psoas-werk. Onder andere: 

Yoga voor de bekkenbodem, spierketens, diafragma’s en kringspieren (Rita Beintema & Iekelien Buurman)
> Tao Yin (Inge Maassen / Mantak Chia) 
> Core Awareness (Liz Koch) 
> Le Tao de la Femme Lune® (Fabienne Flamand) 
> Healing Tao (Mantak Chia)