Category

Nieuws

Zomerweken met Fabienne Flamand

By | Nieuws | No Comments

Twee unieke zomertrainingen aan de Côte d’Azur

 

Deze zomer komt Fabienne Flamand, senior Healing Tao trainer en grondlegster van Le Tao de la Femme Lune® naar Frankrijk voor maar liefst 2 unieke trainingen! Naast de speciale vrouwen training van Le Tao de la Femme Lune, geeft ze dit jaar ook een speciale training voor mannen en vrouwen samen: TAO in LOVE.

Le Tao de la Femme Lune:

allow your feminine sexual creative energy to awaken and blossom!

Deze 8-daagse vrouwen-training is opgedragen aan elke vrouw die ernaar verlangt om de connectie met haar eigen centrum te verdiepen… die zich wil openen voor haar essentie als een bloem in de ochtendzon… die verbonden wil zijn met de bron van haar levenskracht.

Een liefdevol begeleidde afdaling naar ons innerlijke mysterie: de baarmoeder. Inclusief drie dagen trainen in stilte.

15 augustus tot 23 augustus
€ 600,- pp

Beide trainingen: € 800,- in totaal.

Meer info vind je op de webpagina

The TAO in LOVE: on the path to sexual creative intimacy

In deze 4-daagse training voor mannen en vrouwen, eren we de harmonieuze relatie tussen het mannelijke en het vrouwelijke in onszelf.

Met individuele oefeningen uit de ‘Healing Love’ training zuiveren we onze seksuele energie, die in de taoïstische traditie wordt gezien als bron van levenskracht. Zo voeden we onze vitaliteit. Een training om volledig in balans te komen en met volle teugen levenskracht te tanken!

Bijzondere toegift bij deze training zijn de dagelijkse ‘Fusion of Tango’ lessen, onder leiding van gastdocent Didier Le Calvez.

11 augustus tot 15 augustus
€ 350 pp
Meer info vind je op de webpagina

Hoera! psoasbekkenbodem.training

By | Nieuws | No Comments

Er is nóg een nieuwe website geboren!

 

Gisteren berichtte ik al over de geboorte van femmelune.training, vandaag over mijn tweede nieuwe website: psoasbekkenbodem.training.

Al 10 jaar verdiep ik me intensief in de wonderlijke wereld van de psoas-spier, en in de geheimen van de vrouwelijke bekkenbodem. Daarom leek het me een goed idee om er een aparte website aan te wijden.

Edwin Schlichter, van Ekatra webdesign, hielp me daarbij. De technische uitvoering en het basis-design zijn van hem!

Op de website psoasbekkenbodem.training vind je informatie over wat de psoas en de bekkenbodem zo bijzonder maakt. En waarom ze zo fijn is om ze in één training te combineren. Neem maar eens een kijkje op:

psoasbekkenbodem.training

femmelune.training is geboren!

By | Nieuws | No Comments

Een nieuwe website is geboren!

 

Le Tao de la Femme Lune is een speciale Healing Tao methode voor vrouwen.

Ter gelegenheid van de komst van grondlegster Fabienne Flamand naar Frankrijk, deze zomer, en de plannen om een opleiding te starten voor Femme Lune docentes in Nederland en België, heb ik een speciale website gecreëerd waarop alle informatie over Le Tao de la Femme Lune overzichtelijk bij elkaar staat. Neem maar eens een kijkje op:

femmelune.training

15 januari: Start wekelijkse lessen

By | Nieuws | No Comments

In de week van 15 januari starten de wekelijkse lessen in Monnickendam.

 

Er zijn op dit moment twee superfijne Vrouwen Tao groepen. In de groep op dinsdagochtend, waar we momenteel ‘fusie van de 5 elementen – à la femme lune’ exploreren, is nog een plekje vrij.

Ook is er nog plek op de woendagavond: Psoas & Bekkenbodemyoga voor vrouwen. Deze groep is open voor zowel beginners als gevorderden.

Zelf heb ik weer veel zin om lekker samen te gaan traininen! Kom je ook meedoen bij één van de lessen of workshops?

Liefs van Eva

 

Rooster lessen Monnickendam:

  • Dinsdag 9.30 – 11.30: Vrouwen Tao – fusie van de 5 elementen
  • Woensdag 9.30 – 11.30: Vrouwen Tao – beenmerg nei kung & hormoonbalans
  • Woensdag 19.30 – 21.00:  Psoas & Bekkenbodemyoga voor vrouwen
  • Donderdag 9.30 – 11.00: Tao Yin voor iedereen

Meer info over de wekelijkse lessen vind je hier.

TAO: het pad van geduld en fundamentele veranderingen

By | Nieuws | 2 Comments

De geheimen van de de innerlijke alchemie zijn voor iedereen toegankelijk. Maar om werkelijk de vruchten van deze eeuwenoude wijsheid te plukken, zijn toewijding en geduld noodzakelijk. Deze methode biedt geen quick fix, maar belooft fundamentele en blijvende veranderingen.

Op het TAO-pad…
Het gaat hier om geheime kennis die eeuwenlang door Chinese nonnen en kluizenaressen is overgedragen. Vaak woonden zij op heel afgelegen plekken, ver weg in de bergen, waar zij de kunst van ‘gezond en gelukkig leven’ beoefenden. Als je iets van deze kunst wilde leren, moest je je knapzak pakken en met onbepaalde bestemming op pad gaan….

Geen quick fix
Tegenwoordig is deze kennis voor iedereen toegankelijk. Maar nog steeds zijn het maar enkelingen die zich echt op het pad van de innerlijke alchemie begeven. Misschien is dat omdat het een pad is dat toewijding vraagt, en geduld. Hoewel de methodes erg simpel zijn, belooft de TAO geen ‘quick fix’ voor alle dingen die in jouw leven niet zijn zoals je zou wensen.

Zelfliefde
Wat de TAO wél biedt, is een heel degelijke, en down to earth benadering, die begint bij de basis: zelfliefde. Het écht – diep en consequent – houden van jezelf is vaak een confronterend proces. Het soms behoorlijk hard werken om onszelf helemaal te accepteren zoals we zijn.

Weerstand
Alle wandelaars op dit pad komen weerstand tegen. Het is niet altijd makkelijk, en ook niet altijd leuk, om de minder fijne ervaringen uit ons verleden helemaal toe te laten tot ons bewustzijn, en helemaal te omarmen. Of om ons fysieke lichaam te omarmen, met al haar kwaaltjes, pijn en handicaps. Hetzelfde geldt voor onze emoties: al onze geheime gedachten, angsten, wrok en verdriet…

Fundamenteel en blijvend
En hoewel dit pad dus wat meer tijd, aandacht en toewijding vergt dan andere trainingen – die vaak veel beloven in korte tijd – is dat wat je op het pad van de TAO ontwikkelt van veel fundamentelere, en meer blijvende aard. Al héél snel ga je merken dat niet alleen  je gevoelsleven, maar je héle leven begint te veranderen. Hoe meer je jezelf kunt omarmen, hoe meer je in de stroom van het leven begint mee te drijven, in plaats van ertegen in te zwemmen. Daarmee spaar je een hoop energie!

De beloning is de TAO-flow
Je bent verbonden met je eigen intuïtie en innerlijke wijsheid, en wat anderen ervan vinden, wordt een stuk minder belangrijk. Daardoor kan je veel trefzekerder keuzes maken, die dan ook daadwerkelijk goed uitpakken, en je komt – zoals dat tegenwoordig zo mooi heet – in de flow.

En als je dat eenmaal begint te merken, weet je dat er nog véél meer in het verschiet ligt. Innerlijke wijsheid, balans, verbondenheid met jezelf en je omgeving, helderheid over je verlangens en doelen in het leven.

Is dat niet de moeite waard om voor op pad te gaan?

11-12 november: Geheimen… in een kleine setting

By | Nieuws | No Comments

Binnenkort gaat het eerste weekend van de jaartraining Geheimen van de Jaden Prinses van start, en er zijn nog een paar plekken vrij. 

Klein en fijn
Dit jaar is de groep veel kleiner dan andere jaren. En hoewel mijn zakelijke instinct hierover misschien wat moppert, merk ik dat de docente in mij helemaal blij is! Wat een fijn vooruitzicht om met zo’n kleine groep te kunnen werken. Alle tijd voor ieders proces, en de training helemaal kunnen aanpassen aan wat er op elk moment leeft bij de deelneemsters. Een kadootje voor mij én voor de cursistes!

Buitenkansje
Mocht je nog twijfelen of je mee wilt doen, dan kan het buitenkansje van de kleine groep je misschien helpen beslissen. Een veilige, goed geaarde en intieme setting, in één van de mooiste yoga-studio’s van Amsterdam… Ik heb zo’n vermoeden dat de Jaden Prinses training dit jaar bijzonder fijn gaat worden! 

De groep bestaat momenteel uit 5 deelneemsters, en wordt niet groter dan 10.

Korting
En dan heb ik óók nog twee fijne kortingen voor jullie. Voor iedereen die zich nu nog opgeeft, geldt de last minute-korting. En als je je samen met een vriendin opgeeft, krijg je ook nog een speciale vriendinnen-korting!  Je leest hier meer over op de web-pagina

Info
Wil je meer weten over wat de training inhoudt, kijk dan even op de web-pagina: www.taolessen.nl/workshops/geheimen-van-de-jaden-prinses/  (helaas doet deze het nog niet zo goed op mobiele telefoons)

Heb je vragen of wil je even overleggen? Je kunt me bereiken op 06-24987544 of eva@taolessen.nl.

Wie weet tot gauw!
Eva

 

TAO voor vrouwen: nog 1 plek vrij

By | Uncategorized | No Comments

Bij de workshop op 24 september is nog 1 plek vrij!

 

In de workshop TAO voor vrouwen – van stress naar levenskracht, krijg je in één dag een aardig overzicht van wat de Taoïstische traditie van de innerlijke alchemie voor jou als vrouw kan betekenen. Thema’s die aan de orde komen:

  • thuiskomen in je buik en bekken
  • van stress naar levenskracht
  • psoas: spier van de ziel
  • bekken: bron van vitaliteit
  • meer energie met de ovarium-ademhaling

Wat is Le Tao de la Femme Lune®?

TFL b

Het systeem waarmee we werken heet oorspronkelijk Le Tao de la Femme Lune®, en is ontwikkeld door de Franse Senior Healing Tao instructrice Fabienne Flamand. Zij geeft les in Frankrijk en Frans-Polynesië.

De Femme Lune training is speciaal ontwikkeld om vrouwen in contact te brengen met hun kracht, wijsheid, vitaliteit en levensvreugde.

In de workshops van Le Tao de la Femme Lune® (Vrouwen Tao) werken we met muziek en vloeiende bewegingen. Fysieke oefeningen worden afgewisseld met energetische meditatie-oefeningen en rustfases.

 

Alle vrouwen zijn van harte welkom!
Meer info over de inhoud, tijd, locatie en inschrijven, vind je hier: www.taolessen.nl/intro-jaden-prinses

Korting voor vroege vogels!

By | Uncategorized | No Comments

Tot 10 september geldt er nog een vroegboekkorting op de jaartrainingen in Amsterdam

 

> Geheimen van de jaden Prinses – de TAO van het Jaden Ei 

Voor alle vrouwen die in contact willen komen met hun kracht en wijsheid, innerlijke balans willen vinden, en op zoek zijn naar minder stress en meer vitaliteit. Dit is een speciale Healing Tao training voor vrouwen, die bedoeld is om ons bekkengebied – de bron van onze vrouwelijke wijsheid en kracht – te verkennen en te helen. We gebruiken hiervoor yoga, chi kung, dans, taoïstische meditatie (innerlijke alchemie) en…. een jaden eitje! Veel meer over deze bijzondere jaartraining (3 weekends) lees je hier

> Psoas en Bekkenbodem jaartraining voor vrouwen

Een unieke kans om gedetailleerd te leren werken met je psoas en je bekkenbodemspieren, en tegelijk om ten diepste thuis te komen bij jezelf. Psoas: spier van de ziel. Bekkenbodem: bron van vreugde en vitaliteit. Een training die zowel geschikt is voor beginners als voor professionals die op zoek zijn naar heling en verdieping. Het beloven drie heerlijke weekends te worden! Meer info vind je hier

Waar?


De jaartrainingen vinden dit jaar plaats in Amsterdam, in de prachtige studio Naar Zee. De studio ligt aan het water van het IJsselmeer, en is goed te bereiken met de auto (2 minuten van de ring), en met het openbaar vervoer (tram vanaf A’dam CS). Je kunt parkeren voor de deur, gratis parkeren op zondag. 

 

Deelneemsters aan eerdere jaartrainingen schreven: 

♥ Merel: “Nogmaals ontzettend bedankt voor de voedende,verrijkende, leerzame training en complimenten voor je zeer bekwaam, professioneel en ‘schoon’ (in de zin van opgeruimd) trainerschap. Ik had gisteren op de fiets een enorm hemelse gewaarwording van de kringloop en zal sowieso terugkijken op de zonnige weekends als een hemels geheel. Bedankt!”

♥ Eva: “Een weekend bij Eva ervaar ik als een weldadige manier om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Ik ben verbaasd dat zulke eenvoudige oefeningen zo’n diepgaande werking kunnen hebben. Hierdoor groeit de verbinding met mijn lijf op een plezierige, speelse manier en dit kan na een weekend nog lang doorwerken. Het is mooi om te merken hoe Eva met haar lichte, warme en doorleefde manier van lesgeven binnen korte tijd een prettige, open sfeer weet te creëren. De nadruk ligt op het ervaren zelf (met muziek!), een fijne ingang. “

♥ Kyra: “Tao is voor mij een fantastische manier om een balans te vinden tussen leven in een hectische onpersoonlijke wereld en ontspanning, liefde en rust. Eva is een zeer prettige docent die je persoonlijke aandacht geeft, het onderste uit de kan haalt en erg bekwaam is in haar vak! Ik heb verschillende weekenden bij Eva meegedaan, het is hard werken, maar je haalt er echt heel veel uit! Het voelt alsof ik na elk weekend weer enorm gegroeid ben. Bedankt Eva!”

♥ Anouk: “Heel spannend vond ik het om me op te geven voor “De Geheimen van het Jaden Ei”. Ik verblijf meestal in mijn hoofd- en hartgebied en weet soms eigenlijk helemaal niet zo goed wat daaronder allemaal gebeurt. Ik ben blij dat ik steeds meer contact kan maken. Niet altijd makkelijk, maar wel helend, voedend en echt. De manier waarop Eva ons hierbij begeleidt, is heel fijn. Ze is in staat om ieder het gevoel van ruimte te geven om haar persoonlijke verhaal te ervaren. Ze is nabij in dat proces en laat het tegelijkertijd bij jezelf waardoor je je eigen kracht ervaart. Dat is echt een kunst!”

Nog 1 plek vrij in Jaden Prinses verdiepingsjaar

By | Uncategorized | No Comments

Er is nog maar 1 plekje vrij in het

Jaden Prinses verdiepingsjaar – Gezonde botten en hormoon-klieren 

Kom jij met ons meedoen?

Botten (weekend 1 & 2)

Onze botten zijn geen dode materie, maar levend weefsel. Weet je hoe FIJN het is om bewustzijn in je botten te hebben? Het geeft een diep gevoel van aarding en vertrouwen.

Als de botten eenmaal tevreden gaan ‘zoemen’, krijgen wij toegang tot hun diepe, voor-ouderlijke wijsheid, en profiteren wij van een enorme toename van energie en kracht.

Hormoonklieren (weekend 3)

Als we de verschillende hormoon-klieren in ons lichaam zacht en ontspannen maken, bloeien ze open als prachtige, geurige bloemen. Ze gaan beter functioneren en raken onderling uitgebalanceerd. Hierdoor raakt ook de hormoon-huishouding van je lichaam beter in balans.

Onze klieren zijn direct verbonden met de fysieke en energetische middenlijn van ons lichaam, een gebied dat we soms ook aanduiden met ‘het middenkanaal’. Daarom is dit weekend niet alleen ideaal om je hormoonhuishouding in balans te brengen, maar ook om meer helderheid te ontwikkelen over de ambities en doelen in je leven. Waarheen leidt jouw levenspad?

Meer info vind je hier: www.taolessen.nl/workshops/jaden-prinses-verdiepingsjaar

Wil je je opgeven? Mail of bel: eva@taolessen.nl / 06-24987544

Gratis proefles dinsdag 12 september 17.30 – 19.00

By | Uncategorized | No Comments

Ik heb de hele zomer hard gewerkt aan het ontwikkelen van mijn nieuwe training/lessenserie:

TAO YIN voor vrouwen: yoga voor de psoas en de bekkenbodem

Ik ben super-geïnspireerd om deze training te gaan geven!
Het is echt heel bijzonder en krachtig materiaal (al zeg ik het zelf 😉 )

De combinatie van:
> psoas-oefeningen (voor diepe ontspanning van je onderrug en bekken)
> en bekkenbodem-oefeningen (ter voorkoming of verbetering van bijvoorbeeld incontinentie, verzakkingen, pijn of menstruatieklachten),
werkt heel diep door in je hele systeem.
Lichaamshouding, heupen, schouders, wervelkolom… je hele lichaam profiteert mee als je psoas en bekkenbodem eenmaal gelukkig zijn. En je krijgt er meer energie van!

Extra les dinsdag van 17.30 – 19.00 uur

Blijkbaar trilt deze boodschap al door het universum, want de wekelijkse les op de woensdagavond zit intussen al helemaal vol.
Daarom heb ik een extra les gepland op dinsdagavond, van 17.30 tot 19.00 uur.

Gratis proefles dinsdag 12 september

Op dinsdag 12 september is er een gratis proefles, de week erna gaan de lessen – bij voldoende belangstelling – van start. 
De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren, maar de werking is diepgaand. Daardoor zijn de lessen interessant voor zowel beginners als gevorderden. Alle vrouwen kunnen meedoen, en iedereen is welkom.

Ken je misschien iemand voor wie deze lessen interessant zouden kunnen zijn?
Wil je dan zo vriendelijk zijn om dit artikel door te sturen?

Wil je zelf meedoen met de lessenserie of de gratis proefles? Meld je dan aan bij Eva van der Plas: eva@taolessen.nl / 06-24987544.

Meer info over deze lessenserie vind je hier: www.taolessen.nl/lessen/bb-yoga/ 
Meer info over het rooster en de lesprijs vind je hier: www.taolessen.nl/agenda/lesrooster/ 

Psoas en bekkenbodemtraining voor vrouwen in Amsterdam

Er is ook een jaartraining (3 weekends) over de psoas en de bekkenbodem in Amsterdam!
Hier lees je er meer over: www.taolessen.nl/pbb-jaartraining/