Retraite – Een thuis voor de ziel  

 

DIVE!

 

> Retraite voor vrouwen
> Verdiepen, verfijnen, verhelderen, verstillen
> De psoas & het jaden ei
> Hormoonbalans & het middenkanaal

 

> Docent: Eva van der Plas
> Assistentie: Zilla Kooij
> Locatie: Wijlre (Zuid-Limburg)
> Wanneer: 3-7 oktober 2022

Een thuis voor de ziel

In deze 5-daagse retraite onderzoeken we hoe je psoas, hart, bekken en hormoonklieren je kunnen helpen om je ziel steviger te verankeren in je lichaam en je eigen plek in te nemen tussen hemel en aarde.

 • Psoas: aarden, zelfzorg, thuiskomen in je buik en bekken
 • Jaden ei: yoni en baarmoeder als bron van wijsheid en kracht
 • Homoonklieren: uitlijning, helderheid en verstilling
 • Middenkanaal: jouw plek tussen hemel en aarde

Wat gaan we doen? 

Diepe ontspanning van de psoas helpt ons om te aarden, ons hart te openen voor onszelf, en werkelijk aanwezig te zijn in onze buik en ons bekken. Het werken met het jaden eitje brengt ons in contact met de vrouwelijke oerkracht en diepe wijsheid die in ons bekken verborgen liggen. Uitgebalanceerde hormoonklieren helpen om onszelf uit te lijnen tussen hemel en aarde, en de plek in te nemen die voor ons was bestemd.

Welkom! 

Deze week is voor alle vrouwen die bereid zijn om hun innerlijke diepte in te duiken en de schat te vinden die daar verborgen ligt.

Ik (Eva) geef al meer dan 12 jaar les over de psoas en de bekkenbodem en ben senior docente Le Tao de la Femme Lune® (TAO voor maanvrouwen). Elke keer opnieuw is het een enorm plezier om een groep vrouwen mee te nemen op deze bijzondere reis naar de dieptes van onszelf. Ik verheug me erop je te ontmoeten en samen de diepte in te duiken!

Een retraite om:

 • te verdiepen
 • te verfijnen
 • te verhelderen
 • te verstillen

TAO voor maanvrouwen

De ontwerpster van Le Tao de la Femme Lune® is de Franse senior Healing Tao instructrice Fabienne Flamand. Zij ontdekte dat de Healing Tao training voor vrouwen veel diepgaander en verrijkender kan zijn, als je meer aandacht hebt voor de vloeibaarheid van het vrouwenlichaam en de yinne kracht van de vrouwelijke energie. Daarom werken we in deze training veel met muziek en vloeiende bewegingen. Fysieke oefeningen worden afgewisseld met energetische meditatie-oefeningen en rustfases. De maanvrouwen-training is speciaal ontwikkeld om vrouwen in contact te brengen met hun kracht, wijsheid, vitaliteit en levensvreugde.

Wil je meer weten over het werken met een jaden eitje? Lees dan even dit artikel op mijn website: ‘Wat doe je met zo’n (jaden) ei?’

femmelune.training

De Femme Lune training heeft trouwens ook een eigen website. Hier vind je een overzicht van alle workshops en trainingen voor maanvrouwen. Neem maar eens een kijkje op:

Femme Lune

Plek

Hof de Brulle, in het Zuid-Limburgse Wijlre, is een prachtig gerestaureerde oude hoeve, waar Bertie en haar team de scepter zwaaien. Als je de poort van de carré-boerderij binnentreedt, daalt de stilte direct op je neer. Gelegen in het beroemde Geuldal, is Hof de Brulle ook de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen. Onze eigen kok Mieke, kookt heerlijke biologisch-vegetarische maaltijden, als het even kan met ingrediënten uit de moestuin van de hoeve zelf.

Praktisch

Voor wie?
> voor alle vrouwen die bereid zijn diep te duiken en thuis te komen in hun eigen midden.

Wanneer? 
> start: maandag 3 oktober 16:00 uur
> einde: vrijdag 7 oktober 11:00 uur

Waar? 
> Wijlre, Zuid-Limburg

Intake
> Voorafgaand aan de retraite leer ik je graag wat beter kennen en bespreken we je behoeftes en leerdoelen dmv een intake-gesprek via ZOOM.

Kosten
> 1-persoonskamer: € 950 (verblijf € 550 / training € 400)
> 2 persoonskamer: € 825 (verblijf € 425 / training € 400)

NWSBRF-korting! 
> 1-persoonskamer: € 915
> 2-persoonskamer: € 790

Inschrijven
> Om je in te schrijven, stuur je een mail naar Eva:
> eva@taolessen.nl
> Je kunt me natuurlijk ook eerst bellen of mailen voor meer info: **31-624987544
> Ik hoop van te te horen!

Betalen
>
 Bij je inschrijving betaal je direct € 230 reserveringskosten. Deze zijn niet restitueerbaar, tenzij iemand van de wachtlijst jouw plek kan innemen.
> Binnen één maand na inschrijving is het resterende cursusbedrag verschuldigd
> Je plek is gereserveerd zodra de reserveringskosten zijn overgemaakt op rekening:
NL 55 TRIO 0784 8290 55
tnv Eva van der Plas
Informeer van tevoren of er nog plek is!

Regels voor inschrijven en annuleren

 • Aan deze training is een maximaal aantal deelnemers verbonden. De inschrijving gaat op volgorde van betaling.
 • Nadat het cursusbedrag is betaald, is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren.
 • Alleen als er iemand van de (eventuele) wachtlijst je plek in wil nemen, of als je zelf een plaatsvervanger hebt, kan ik het betaalde bedrag terugstorten.
 • Als ik zelf de training moet annuleren, worden alle reeds betaalde cursusbedragen uiteraard teruggestort.

Covid

 • Ik hoop van harte dat we ons komende herfst niet druk hoeven te maken over besmettingen en regels, en gewoon vrij en blij met elkaar kunnen samenzijn! Ik wil je er echter op wijzen dat – als de situatie zou veranderen – er alsnog regels kunnen gelden om deel te kunnen nemen aan deze retraite.
 • Als je vanwege deze regels niet mee zou kunnen doen, wordt het betaalde cursusbedrag minus de administratie-kosten (€ 230) teruggestort. (Alleen als iemand van de wachtlijst je plek kan innemen, of als je zelf een vervanger hebt, kan het door jou betaalde cursusgeld in z’n geheel gerestitueerd worden.)

Docent

Ik ben Eva van der Plas.  Ik verdiep en specialiseer me al meer dan 12 jaar in de wonderlijke dieptes van de psoas-spier en de kracht en wijsheid van het vrouwelijk bekkengebied.

Ik ben senior-docente Le Tao de la Femme Lune® (TAO voor maanvrouwen). Verder ben ik opgeleid als docent Healing Tao, Tao Yin en kringspieryoga. Ook ben ik leerling van psoas-expert Liz Koch.

In 2013 ontwierp ik, samen met mijn collega en vriendin Paula Marissink, het concept voor de ‘psoas- en bekkenbodemtraining’.

In deze training worden yoga, chi kung, dans, ontspanning en taoïstische meditatie (innerlijke alchemie) gecombineerd tot een krachtige en originele mix. Deze is gebaseerd op  mijn eigen jarenlange zoektocht en ervaring, en op de bijzonder inspirerende samenwerking met Paula Marissink.

Kennismaken?

> Ik wil je graag beter leren kennen voordat we van start gaan! Bij deze retraite hoort daarom een intake-gesprek.

> Misschien vind je het leuk om ter kennismaking dit interview-fragment te bekijken. Het is onderdeel van een groter interview met Alex van Galen, voor zijn online cursus over ‘grounding’

Website psoas & bekkenbodem

de psoas en bekkenbodemtraining heeft een eigen website: psoasbekkenbodem.training. Hier vind je veel meer info over waarom de psoas en de bekkenbodem zo bijzonder zijn!

Neem maar eens een kijkje op:

Psoas & Bekkenbodem