Body Coaching

Luisteren naar je lichaam

De essentie van Body Coaching, oftewel lichaamscoaching, is leren luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Hiervoor gebruiken we technieken uit de Tao Yin (yoga) en Healing Tao (meditatie). In deze privésessies kan je de rust en ruimte vinden om diep in je lichaam te duiken.

In contact

Het lichaam heeft haar eigen wijsheid en het is zeer de moeite waard om daarnaar te leren luisteren. Zo signaleer je bijvoorbeeld eerder wanneer je moe bent, kan je sneller aanvoelen of je iets wel of niet wilt, en kom je meer in contact met je intuïtie. Hiervoor is het belangrijk om te leren om overal in je lichaam ‘aanwezig te zijn’.

Ontspannen

De sleutel voor deze reis in je lichaam is ontspanning. Hiermee zink je als het ware in een diepere laag van jezelf. Bovendien werken we met de innerlijke glimlach. Een taoïstische techniek om te leren álles te accepteren wat er in jou leeft. Ook de pijnlijke en minder mooie kanten. Vanuit die acceptatie kan je vervolgens gaan loslaten.

Pijn

Hoofdpijn bij kopzorgen, buikpijn bij spannende gebeurtenissen, rugpijn bij overbelasting… Ons lichaam heeft een heel eigen manier om met pijnlijke situaties en emoties om te gaan. Als het lichaam bepaalde gebeurtenissen liever niet wil voelen, creëert het spanning op de plek waar de emotionele pijn wordt gevoeld. Vaak uit die spanning zich eerst als fysieke pijn, maar op den duur raakt je lichaam er zo aan gewend dat je niet eens meer voelt dat een plek van je lichaam gespannen of verkrampt is. Zo wordt de emotionele pijn als het ware ingekapseld.

Loslaten

Op korte termijn werkt dit prima, maar op de lange termijn is het helaas geen oplossing. Je verliest het contact met de spanningsplekken, en vaak krijg je rond de verkrampte plekken in je lichaam ook last van fysieke klachten. In Body Coaching werken we aan een diepe ontspanning, met name op de plekken waar jij spanning vasthoudt. Hierdoor kan zo’n plek als het ware weer gaan ademen en gezond worden.

Aanwezig zijn

Het is heerlijk om deze ‘vergeten’ plekken in je lichaam weer te gaan voelen, zodat je op den duur overal in je lichaam bewust aanwezig kunt zijn. Tegenwoordig wordt dit ook wel ‘mindfulness genoemd’.

Voor wie?

Body Coaching is voor iedereen:

  • die beter wil leren luisteren naar zijn of haar lichaam
  • die wil leren om z’n lichaam diep te ontspannen
  • die spanningsplekken in het lichaam wil opzoeken en loslaten
  • de plekken wil verkennen waar zij/hij tot nu toe weinig contact mee had of die juist te veel van zich laten horen
  • die de connectie tussen emoties en fysieke klachten wil ontdekken
  • die zoekt naar een verdieping van de processen die op gang komen tijdens de yoga en meditatielessen

Coach

Eva van der Plas studeerde Filosofie en Italiaans in Amsterdam en Leuven. Zij verdiepte zich in de filosofie van de psycho-analyse en hield zich intensief bezig met de vraag wat het eigenlijk betekent om ‘mens te zijn’. Na een loopbaan als journalist, redacteur en vertaler, voltooide zij in 2009 haar opleidingen tot biografisch coach en docent Healing Tao en Tao Yin.

Prijs:

> Per sessie (1,5 uur): €120,- (incl. 21% btw)

> Waar? Online (ZOOM)

> Wanneer? volgens afspraak: info@taolessen.nl / 06-24987544

* Afspraken die korter dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, worden in rekening gebracht.