Jaartraining – Basisjaar

TAO voor maanvrouwen

Le Tao de la Femme Lune®

 

Docent: Eva van der Plas
Locatie: Amsterdam
Wanneer: voorlopig uitgesteld

In deze jaartraining leer je wat de eeuwenoude Chinese traditie van de ‘innerlijke alchemie’ voor jou als vrouw kan betekenen. We werken aan aarding, vitaliteit, levensvreugde en diepe zelf-acceptatie. Het basisjaar TAO voor maanvrouwen staat gelijk aan de Healing Tao basistraining, inclusief de module Healing Love.

Bewust, vitaal, vreugdevol

Het bekken wordt in de meeste oosterse tradities gezien als de bron van onze vitale energie. Liefdevolle aanwezigheid in het bekken is – zeker voor vrouwen – de basis van een bewust, vitaal en vreugdevol leven.

Innerlijke alchemie

‘Innerlijke alchemie’ betekent dat je oude patronen in jezelf transformeert, waardoor je op den duur gemakkelijker door het leven stroomt. Je emoties raken beter in balans, je weet beter wat je wilt, de gebeurtenissen in je leven beginnen meer ‘op hun plek’ te vallen.

Healing TAO

Healing Tao is de naam van de school die de innerlijke alchemie voor westerse mensen toegankelijk heeft gemaakt. De term ‘healing’ slaat op het helen van je eigen leven. De oefeningen zijn vriendelijk en eenvoudig, maar de uitwerking is krachtig en diepgaand. Je leven zal er in positieve zin door veranderen.

Speciaal voor vrouwen

Dit is een speciale Healing Tao training voor vrouwen, die bedoeld is om je emoties in balans te brengen, je vitaliteit te vergroten, en je bekkengebied – de bron van je vrouwelijke wijsheid en kracht – te verkennen en te helen. Een heel mooi hulpmiddel daarbij is het jaden ei (soms ook ‘yoni ei’ genoemd).

Een eitje van jade

Jade is een groene steen die al in het oude China hoog aangeschreven stond om zijn helende kwaliteiten. Een jaden eitje is meestal zo’n 4 tot 7 centimeter groot, en is in de lengte-, of breedte-richting doorboord, zodat je er een touwtje aan vast kunt maken.

Wat doe je met zo’n ei?

We gebruiken het eitje om het interne deel van onze vagina te verkennen en te helen. Je leert om spanningen in het bekkengebied te herkennen en los te laten, en tegelijkertijd versterk je ook je bekkenbodem en de interne spieren van je bekken. Je maakt je bekkenorganen levendiger en gezonder omdat er meer energie doorheen stroomt, en je creëert meer contact met- en bewustzijn in je bekken.

Meer levensvreugde en vitaliteit

Maar er is meer… De seksuele organen in je bekken (met name de eierstokken) bevatten een onuitputtelijke voorraad energie. Als je leert hoe je deze energie door de rest van je lichaam kunt laten stromen, wordt je niet alleen energieker en vitaler, maar vindt je ook de levensvreugde en helderheid terug waarmee ieder van ons geboren is. Bovendien brengt deze training je in contact met je baarmoeder als bron van diepe vrouwelijke wijsheid, intuïtie en kracht.

Spannend?

In deze training bouw je de jaden ei-praktijken langzaam op. Er is veel ruimte voor verkenningen en alle respect voor jouw persoonlijke wensen en grenzen. Alle oefeningen en meditaties die we met het eitje intern doen, kunnen ook uitstekend worden gedaan met het eitje in de hand of op je buik. Je zult merken dat de oefeningen op deze manier minstens net zo krachtig werken.

Draagkracht

Met de Healing Tao technieken werk je aan een diepe zelf-acceptatie, het liefdevol omarmen van je eigen emoties en een stevige aarding van je lichaam. Zo ontwikkel je de innerlijke en uiterlijke draagkracht om het diepe werk van heling en transformatie aan te gaan.

Hart

We herstellen de verbinding tussen ons hart en ons bekken, tussen ons vermogen om lief te hebben en onze seksualiteit. Voor veel vrouwen in onze Westerse wereld is deze verbinding helaas niet meer vanzelfsprekend. Ons hart voelt zich eenzaam en on-geaard, onze seksualiteit is getekend door schaamte, en alleen in staat tot beperkt genot. Het herstellen van de verbinding tussen je hart en je bekken is een belangrijke daad. Het is een grondrecht van elke vrouw om op deze manier ten diepste met zichzelf verbonden te zijn.

TFL b

Wat is Le Tao de la Femme Lune®?

Het systeem waarmee we werken heet oorspronkelijk Le Tao de la Femme Lune®, en is ontwikkeld door de Franse Senior Healing Tao instructrice Fabienne Flamand. Zij geeft les in Frankrijk en Frans-Polynesië.

De Femme Lune training is speciaal ontwikkeld om vrouwen in contact te brengen met hun kracht, wijsheid, vitaliteit en levensvreugde.

In de Femme Lune training werken we met muziek en vloeiende bewegingen. Fysieke oefeningen worden afgewisseld met energetische meditatie-oefeningen en rustfases.

femmelune.training

De Femme Lune training heeft een eigen website.

Hier vind je een overzicht van alle workshops en trainingen voor maanvrouwen.

Neem maar eens een kijkje op:

Femme Lune

Jaarcursus 2021

Deze jaartraining is helaas geannuleerd omdat de contintuïteit van de weekends vanwege de covid-epidemie niet gewaarborgd kan worden. We wachten op betere tijden!

> wknd 1: zelfzorg
> wknd 2: compassie
> wknd 3: levensvreugde
> wknd 4: vitaal in elke cel
> wknd 5: bot-bewustzijn
> wknd 6: hormoon-balans

Tijd & plaats

> 10.00 -17.00 uur
> Naar Zee Yoga
Bert Haanstrakade 102
1087 DN Amsterdam

Kosten & betaling

> € 1140.- (cursusprijs voor 6 weekends)
> Korting bij betaling in eens: € 1090,-
> Betaling in 3 termijnen: 3 x € 380,- Te betalen bij inschrijving (1), en vóór 23 jan (2) & 27 mrt (3). Inschrijving geldt altijd voor de hele serie.

> Je plek is gereserveerd zodra dit bedrag is overgemaakt op rekening:
NL 55 TRIO 0784 8290 55
tnv Eva van der Plas
Informeer van tevoren of er nog plek is!

Info en opgave:

> 06-24987544 (Eva) / info@taolessen.nl
> Voorafgaand aan de jaartraining leer ik je graag beter kennen en bespreken we je behoeftes en leerdoelen dmv een intake-gesprek via ZOOM.

desgewenst kan je jouw jaartraining aanvullen met 1-op-1 sessies om je persoonlijke proces te ondersteunen.

Inhoud basisjaar
TAO voor maanvrouwen

 

> Wknd 1: Zelfzorg – voeding voor lichaam en ziel
Psoas-oefeningen en aardingstechnieken om thuis te komen bij jezelf en te leren om stevig op de aarde (en in het leven) te staan. Werken aan vitaliteit en welbevinden door het laten ontwaken van de seksuele energie in je bekken, en het zacht openen van je hart.

> Wknd 2: Compassie – voor jezelf 
Diepe zelf-acceptatie met de alchemistische techniek van de ‘innerlijke glimlach’. Eerste kennismaking met het jaden ei: wat betekent het om je te openen voor het jaden ei?

> Wknd 3: Levensvreugde – het leven omhelzen
Het transformeren van negatieve emoties en het opheffen van energie-blokkades waardoor we onze spontane levensvreugde hervinden. Leidraad is de Chinese 5-elementenleer en de alchemistische techniek van de ‘zes helende klanken’. Met het jaden ei heel je de emoties en herinneringen in je bekkengebied, zodat ook daar de energie en levensvreugde weer kunnen gaan stromen.

> Wknd 4 – Vitaal in elke cel – met seksuele energie
Het vergroten van je vitaliteit met de alchemistische techniek van de ‘kleine hemelse kringloop’ en het jaden ei. Via deze kringloop van meridianen stroomt de vitale energie vanuit je bekken door je hele lichaam. Het geheim van een vitaal en vreugdevol leven!

> Wknd 5 – Bot-bewustzijn – bewustzijn in de diepte van je bestaan
Met de taoïstische techniek van de ‘beenmerg nei kung’ voedt je je botten met vitale energie uit je  bekken. Dit helpt je niet alleen om sterke en gezonde botten te krijgen, maar ook om in contact te zijn met de diepste kern van je bestaan.

> Wknd 6 – Hormoon-balans – uitgelijnd tussen hemel en aarde
Als je je hormoonklieren voedt met energieën van hemel en aarde – én de energie uit je eigen bekken – raakt je hormoonhuishouding niet alleen beter in balans, maar kom je ook in contact met je bestemming hier op aarde.

> Over de TAO voor maavrouwen VERDIEPINGS-TRAINING

Regels voor inschrijven en annuleren

De inschrijving gaat op volgorde van betaling. Nadat het cursusbedrag is betaald, is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren. Alleen als er iemand van de (eventuele) wachtlijst je plek in wil nemen, of als je zelf een plaatsvervanger hebt, kan ik het betaalde bedrag terugstorten. Als ik zelf de training moet annuleren, worden alle reeds betaalde cursusbedragen uiteraard teruggestort.

Als je zelf een dag of weekend niet kunt bijwonen vanwege ziekte of klachten, is er een audio-opname beschikbaar, om de training achteraf thuis te kunnen volgen. In dat geval is restitutie van het cursusbedrag niet mogelijk.