Healing Tao

 

Meditatie en chi kung

Healing Tao is een taoïstisch (Chinees) systeem van oefeningen (chi kung) en meditaties waarmee we diep in ons lichaam en ons gevoel duiken. Een speelse manier van meditatie en bewustwording die iedereen kan leren.

Glimlachguan-yin

Het begin (en het einde) van de taoïstische training wordt gevormd door de innerlijke glimlach – de inner smile. De innerlijke glimlach is zacht maar toch gefocust. In Healing Tao leren we met deze respectvolle en accepterende glimlach-blik te luisteren naar álles wat ons eigen lichaam ons te vertellen heeft.

Het lichaam

Ons lichaam is onze grootste schat en is onlosmakelijk verbonden met onze meditatiepraktijk. Daarom doen we elke les eerst fysieke oefeningen (chi kung) om de alledaagse stress los te laten, ons lijf soepeler te maken, alle energiebanen (meridianen) te openen en onze botten en pezen te versterken. We besteden veel aandacht aan aarding: leren om stevig op je benen – en daarmee stevig in het leven – te staan. 

Emoties

In de taoïstische filosofie werken we ook met het observeren van onze emoties. Door naar binnen te glimlachen, ontdekken we welke emoties ons in de weg zitten, of welke juist geblokkeerd lijken te zijn. Met de meditaties creëren we een nieuwe balans, waardoor we evenwichtiger in het leven komen te staan. We gebruiken hiervoor de cyclus van de 5 elementen.

Groei  

Zowel door de oefeningen als door de meditaties gaat de energie (chi) beter stromen, en komen we fysiek en emotioneel meer in balans. Zodra lichaam en geest tot rust komen, ontstaat er ruimte voor persoonlijke en spirituele groei.

Als je Healing Tao beoefent, merk je na een tijdje:

> dat je meer ontspannen in het leven komt te staan
> dat je meer energie krijgt
> dat je meer in contact komt met je gevoel
> dat je meer in contact komt met je verlangens en doelen in het leven
> dat je meer lichaamsbewustzijn krijgt > dat je beter geaard bent
> dat je in moeilijke situaties beter bij jezelf kunt blijven
> dat je intuïtie sterker wordt.

Meer info over het lesrooster vind je hier.

Meer lezen?

Over de Tao

Het taoïsme heeft haar wortels in de sjamanistische traditie van China, duizenden jaren voor Christus… lees meer.

Over de innerlijke alchemie

Het doel van alle taoïstische kunsten is gezond, lang en gelukkig te leven – in harmonie met de wereld om je heen… lees meer.