Mantak Chia
&
Universal Healing Tao System

 

Wonderkind

Mantak Chia (1944) werd geboren in Thailand als zoon van Chinese ouders. Al op zesjarige leeftijd werd hij door Boeddhistische monniken ingewijd in de kunst van het ‘zitten en stil zijn’. In de jaren die volgden, leerde hij thai boksen, kung fu, aikido, tai chi en kundalini yoga.

Master One Cloud

Maar zijn ware inwijding kwam toen hij tijdens zijn studietijd werd geïntroduceerd bij de taoïstische meester Yi Eng (‘One Cloud’) in China. Mantak Chia werd Yi Engs leerling, en ontving van hem de geheime taoïstische formules en praktijken van de Innerlijke Alchemie. Meester Yi Eng inspireerde hem om deze – tot dan toe streng bewaarde kennis – naar het Westen te brengen.

Tijdens zijn reizen door China en bezoeken aan andere Chinese meesters, verzamelde Mantak Chia nog veel meer taoïstische technieken, waarmee hij de formules van Yi Eng aanvulde. Uiteindelijk zou hij al deze opgedane kennis en ervaring samensmelten tot één systeem.

New York

Mantak Chia verhuisde in 1976 naar New York, waar hij in een klein kantoortje in de Chinese wijk consulten gaf. Michael Winn en Juan Li behoorden begin jaren ’80 tot zijn eerste leerlingen en hielpen hem om van de cryptisch overgedragen formules en technieken een systeem te maken dat voor westerse mensen toegankelijk was. Het systeem werd Healing Tao gedoopt.

Michael Winn & Juan Li

Michael Winn, van oorsprong journalist, hielp bij het schrijven van de eerste boeken, en Juan Li maakte prachtig illustratiemateriaal, dat tot op de dag van vandaag wordt gebruikt bij het onderwijzen van Healing Tao. Beiden zijn momenteel wereldwijd gerespecteerde tao-leraren en komen regelmatig naar Nederland voor het geven van (gevorderde) trainingen.

Thailand: Tao Garden

In 1994 verhuisde Mantak Chia weer terug naar Thailand, waar hij zijn droom realiseerde: op een braakliggend stuk grond niet ver van Chiang Mai creëerde hij een internationaal trainings-, opleidings-, gezondheids- en wellness-centrum: Tao Garden genaamd.

Momenteel is Tao Garden een heerlijke plek om te verblijven. Een groene tuin vol bloemen en glimlachende mensen. Op het terrein kan je alles krijgen wat je nodig hebt: aangenaam overnachten, heerlijk eten, taoïstische trainingen van Mantak Chia zelf en van internationaal gerenommeerde gast-docenten, en een breed scala aan massages en gezondheids-behandelingen.

Master Mantak Chia

In 2010 vierde Healing Tao haar 30-jarig bestaan. In al die jaren publiceerde Mantak Chia tientallen boeken en dvd’s, onderwees duizenden cursisten en certificeerde honderden leerkrachten over de hele wereld. Zijn leer kreeg wereldwijde bekendheid en het systeem kreeg een sjiekere naam: Universal Healing Tao System (UHTS). Mantak Chia werd Master Mantak Chia. Hij geeft nog altijd seminars over de hele wereld, verzorgt opleidingen voor UHTS-docenten, en geeft leiding aan Tao Garden.

www.universal-tao.com
www.tao-garden.com
www.healing-tao.com

New logo SYSTEM

Mantak ChiaMantak Chia

tai chi paviljoenTai chi paviljoen in Tao Garden

zwembadZwembad in Tao Garden