Wat is innerlijke alchemie?

  Het doel van alle taoïstische kunsten is gezond, lang en gelukkig te leven – in harmonie met de wereld om je heen. De tak van taoïsme waaruit de Healing Tao is voortgekomen, wordt ook wel ‘innerlijke alchemie’ genoemd. Aanhangers van de innerlijke alchemie weten dat een gezond en gelukkig leven afhankelijk is van de kwaliteit van je fysieke en energetische lichaam.

Elixer

‘Uiterlijke’ alchemisten roeren in hun stoofpot tot ze lood in goud hebben veranderd, of het elixer van onsterfelijkheid hebben weten te brouwen. De innerlijke alchemisten willen het elixer in zichzelf creëren. Dat doen zij door hun lichaam te voeden met de mooiste krachten uit de natuur en het universum.

Roeren in je stoofpot

Als we ons lichaam voeden met de kracht van de langzaam spiralende magma diep in de aarde, met de energie van het heldere water uit een bergbeek of met de trilling van de flonkerende sterren boven ons, worden we steeds meer één met deze krachten. We installeren een energetische stoofpot in onze buik, laten de natuurkrachten erin stromen, en roeren…

Onderdelen van de training

Master Mantak Chia heeft deze eeuwenoude (altijd in het geheim doorgegeven) kennis verwerkt in een training die zeer geschikt is voor Westerse mensen. Na de Healing Tao basistraining (hier beschreven), zijn er nog vele stappen op het pad van de innerlijke alchemie te zetten. Trainingen met tot de verbeelding sprekende namen als Compassie-training, ‘Cosmic Healing’ en Fusie van de 5 elementen. Tao Yin kan je beschouwen als een losse module in deze training, en de Vrouwen-tao volgt een pad dat extra goed is afgestemd op de behoeftes en kwaliteiten van vrouwelijke alchemisten.

Inner Alchemy

Meer lezen?

Over de TAO

Het taoïsme heeft haar wortels in de sjamanistische traditie van China, duizenden jaren voor Christus…lees meer

Over de Healing Tao basistraining

De innerlijke glimlach wordt wel het begin en het einde van alle taoïstische training genoemd… lees meer

Over Master Mantak Chia

Mantak Chia (1944) werd geboren in Thailand als zoon van Chinese ouders. Al op zesjarige leeftijd werd hij door Boeddhistische monniken ingewijd in de kunst van het ‘zitten en stil zijn’… lees meer