Time for change: laatste lessen in Monnickendam

Aan het eind van 2019 ga ik, na 10 fijne jaren, mijn studio in Monnickendam vaarwel zeggen.

Dat doe ik met vreugde, én met pijn in het hart!

Hoe het begon

Ik weet nog zó goed hoe ik hier in 2009 begon… Het verbouwen van de studio en het bouwen van mijn eerste website met de prachtige schelpen- en portretfoto’s van Rieta Mulder. Het verspreiden van flyers, en het mooie artikel in Prettig Weekend, waar meteen al heel veel belangstellenden op af kwamen… Wat was het spannend om de eerste open lessen te geven!

Het aantal lessen groeide explosief. Al gauw gaf ik 7 a 8 lessen per week. Van al dat lesgeven en van al die fijne cursisten die elke week weer kwamen (en nog steeds komen) leerde ik ontzettend veel. Ik kreeg het lesgeven echt in de vingers, ontwikkelde mijn eigen stijl en specialisaties, en besloot in 2013 dat het ook tijd werd om workshops te gaan geven in de weekends.

Dieper gaan

In deze workshops en trainingen, die ik gaf (en geef) in Amsterdam en Utrecht, kon ik nog beter mijn ei kwijt. Tijdens een dag-workshop, en zeker tijdens een heel weekend, kan je de training nog veel dieper in jezelf laten aankomen. Het is een heel bijzondere ervaring om mijn cursisten te mogen begeleiden bij de diepe reizen die ze in zichzelf maken, en ik voel me elke keer weer enorm dankbaar dat ik dit werk mag doen. En omdat ik het zulk heerlijk werk vind, is ook het aanbod van de workshops en trainingen de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Het werken tijdens de week én in het weekend vraagt veel. Het is tijd om een keuze te maken. En dat betekent dat ik mijn studio in Monnickendam los ga laten, en me alleen nog ga richten op de workshops en de jaartrainingen.

Ook in mijn privéleven is het trouwens time for change: ik laat ook mijn woonhuis in Monnickendam los, en ga, samen met mijn partner Cees op weg naar nieuwe avonturen.

Dankbaarheid

Het loslaten van 10 jaar leven en werk vraagt om een zorgvuldig proces van ont-vlechten. En het is een oefening in dankbaarheid. Ik voel me dankbaar voor elke cursist die de afgelopen 10 jaar naar mijn lessen en workshops is gekomen. Wat heb ik veel van jullie geleerd! Ik voel dankbaarheid voor mijn knusse studio op de zolder in Monnickendam, die mij al die jaren zo warm heeft ontvangen, en waarin ik de tijd heb gekregen en genomen om het vak van TAO-trainer in de vingers te krijgen. En dankbaar voor de TAO zelf, die zich al 15 jaar door mijn leven weeft, en die mij op mijn pad zal blijven begeleiden.

Ik zal tijdens de laatste lessen in het najaar van 2019 waarschijnlijk continu een glimlach op mijn gezicht hebben…,  en af en toe een traan.

> Lesrooster najaar 2019 in Monnickendam

> Aanbod workshops en jaartrainingen in Amsterdam en Utrecht

Eva van der Plas

About Eva van der Plas

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.