Category

Nieuws

Retraite DIVE! een thuis voor de ziel

By | Nieuws | No Comments

Retraite DIVE! Een thuis voor de ziel

Over de psoas & het jaden ei

Mooie maanvrouw, duik je mee?

De twee retraites in augustus zijn (op één enkel plekje na) vol, maar gelukkig is er nog een kans om dit jaar een retraite in Zuid-Limburg mee te maken. En wat voor een! In deze retraite breng ik mijn twee grote liefdes samen. We combineren psoas-werk met de vrouwentraining van Tao de la Femme Lune. Vijf dagen lang diiiieeeep duiken. Zin om mee te doen? Kijk dan even op de web-pagina: www.taolessen.nl/dive/ 

Retraite DIVE! Een thuis voor de ziel
3 tot 7 oktober 2022
Zuid-Limburg
info: www.taolessen.nl/dive/ 
contact & inschrijven: eva@taolessen.nl

Plek vrijgekomen SHINE! 22-26 aug

By | Nieuws | No Comments

Plekje vrijgekomen bij de SHINE! retraite voor maanvrouwen

22-26 augustus

Yes! Er is onverwacht een plekje vrijgekomen bij de retraite SHINE! van 22 tot 26 augustus in Wijlre, Zuid-Limburg. Is dit laatste plekje in een 1-persoonskamer voor jou?

Heb je ooit ervaren hoe weldadig het is om een tijdje met andere vrouwen samen te zijn? In een veilige omgeving, samen lachen, huilen, stil zijn, uitrusten en plezier maken… Tijdens deze retraite, van maandag 22 tot vrijdag 26 augustus 2022, doen we niets anders dan dat. Samen vrouw-zijn, betekent samen afdalen in de mysterieuze wereld van het diepe yin in ons bekken, en … krachtig en stralend weer tevoorschijn komen! www.taolessen.nl/shine/ 

Als je graag mee wil op dit innerlijke avontuur, mail me dan snel: eva@taolessen.nl.

7 sept: start online lessen

By | Nieuws | No Comments

TAO voor maanvrouwen online

Vanaf 7 september starten we weer met de wekelijkse online lessen TAO voor maanvrouwen.

De vrouwencirkels die de afgelopen twee jaar online zijn ontstaan, zijn krachtig en helend. Niet alleen door de TAO-oefeningen, maar ook door het samen trainen en het delen van onze ervaringen.

In september gaan alle bestaande groepen verder op hun eigen dag en tijd, en komt er een nieuwe basisgroep bij op zaterdagmiddag. Als je al langer met het met het idee speelde om TAO voor maanvrouwen te proberen, grijp dan nu je kans. Deze groep start namelijk maar 1 keer per jaar.

Er zijn groepen op alle niveau’s:

> Basis: zaterdag 13 – 15 uur
> Fusie: vrijdag 9.30 – 11.30
> Lesser kan & li: woensdag 9.30 – 11.30
> Advanced lesser kan & li: zaterdag 9.30 – 11.30

Als je nog nooit Healing Tao lessen hebt gevolgd, is het verstandig om te starten met de basis, zelfs als je al heel gevorderd bent in andere tradities. Wie minimaal 1 jaar basistraining heeft gevolgd (bij mij of bij een andere docent), is van harte welkom in de fusie-groep. De kan & li groepen zijn alleen voor vrouwen met veel ervaring in de taoïstische innerlijke alchemie. Als je twijfelt welke groep het meest geschikt voor je is, kan je me altijd even mailen of bellen: eva@taolessen.nl

Hopelijk tot ziens in september!

Eva

 

Wat doe je met zo’n (jaden) ei?

By | Nieuws | No Comments

bijgesnedenkleinIn de retraites SHINE! (22-26 augustus 2022) en DIVE! (3-7 oktober 2022), werken we (desgewenst) met een jaden eitje. Wat is dat precies en wat doe je ermee?

Wat doe je met zo’n ei?

Een jaden eitje is bedoeld om het binnenste van je vagina te verkennen en te helen. Jade is een groene steen die al in het oude China hoog aangeschreven stond om zijn helende kwaliteiten. Het eitje is in de lengte-, of breedte-richting doorboord, zodat we er een touwtje aan vast kunnen maken.

Gezond bekken

Als je het jaden ei gebruikt, leer je spanningen in het bekkengebied herkennen en loslaten, en tegelijkertijd versterk je ook de bekkenbodem en de interne spieren van het bekken. Je maakt de bekkenorganen levendiger en gezonder omdat er meer energie doorheen stroomt, en je creëert meer contact met- en bewustzijn in je bekken.

Meer levensvreugde en vitaliteit

Maar er is meer… De seksuele organen in het bekken (met name de eierstokken) bevatten een onuitputtelijke voorraad energie. Als we leren hoe we deze energie door de rest van het lichaam kunnen laten stromen, worden we niet alleen energieker en vitaler, maar vinden we ook de levensvreugde en helderheid terug waarmee ieder van ons geboren is. Bovendien brengt deze training ons in contact met onze baarmoeder als bron van diepe vrouwelijke wijsheid, intuïtie en kracht.

Spannend?

In deze training bouwen we de ei-praktijken langzaam op. Er is veel ruimte voor verkenningen en alle respect voor jouw persoonlijke wensen en grenzen. Alle oefeningen en meditaties die we met het eitje intern doen, kunnen ook uitstekend worden gedaan met het eitje in de hand of op je buik.

Met de Healing Tao technieken werken we aan een diepe zelf-acceptatie, het liefdevol omarmen van je eigen emoties en een stevige aarding van je lichaam. Zo ontwikkelen we innerlijke en uiterlijke draagkracht. We verbinden ons hart met ons bekken. Dat geeft ons toegang tot de wijsheid en de kracht die in onze vagina, eierstokken en baarmoeder schuilen. En het geeft ons de mogelijkheid eventuele trauma’s en nare ervaringen te helen.

Wil je meer weten over de retraites? Klik op de link voor meer info.
> SHINE! TAO voor maanvrouwen & tao van het jaden ei
> DIVE! Een thuis voor de ziel – verdiepen, verfijnen, verhelderen, verstillen

Zwerven, vrij en blij

By | Nieuws | No Comments

Sabbatical april – juli 2022

 

“Zwerven, vrij en blij”
Dat is de titel van het eerste hoofdstuk van Zhuang Zi, een van de grote klassieke boeken van het taoïsme. In dit hoofdstuk gaat het over nut. Is het nuttig om groot te zijn, of juist klein? Rijk of juist arm? Wat heb je eraan? De conclusie is dat het beter is om je niet vast te houden aan algemeen geldende normen en waarden over wat goed of fout is, of wat het betekent om succesvol te zijn. Geen rechte, uitgestippelde lijnen te volgen, maar de wendingen van het lot voor je eigen genoegen aan te wenden. En dus vooral nergens nuttig voor te willen zijn.

En dat is precies wat ik de komende maanden ga oefenen. Meebewegen met het leven, zwerven, vrij en blij. En onderzoeken wat het me brengt om even helemaal zonder structuur te zijn, zonder werk, zonder de identiteit die dat werk met zich meebrengt.

In de tekst geeft Zhuang Zi het volgende antwoord aan een leerling die klaagt dat hij een boom heeft die zo oud, groot en krom is, dat hij nergens voor gebruikt kan worden:

“En nu heb jij een grote boom, maar je beklaagt je dat hij geen nut heeft. Waarom plant je hem dan niet in het land van niemendal, in het veld van de wijde wildernis? Dan ga je er lekker naast zitten en niets doen of er vrij en blij onder liggen slapen. Want:

Niet ten prooi zal hij vallen aan de bijl!
Geen ding zal hem ooit kwaad doen!
Wie nergens toe dient,
Wat kan die nog overkomen?”

(vertaling Kristoffer Schipper, uit: Zhuang Zi, de volledige geschriften)

In augustus geef ik twee retraites in Zuid-Limburg, en in september beginnen de wekelijkse lessen weer. Tot dan!
Eva

 

 

Weer live! Retraites in Zuid-Limburg

By | Nieuws | No Comments

Retraites zomer & herfst 2022

 

Goed nieuws voor 2022!
Eindelijk weer eens een kans om elkaar live te ontmoeten en samen te trainen!

In augustus en oktober van 2022 hoop ik je te ontmoeten bij één van de volgende retraites in Zuid-Limburg:

> RELAX! Retraite psoas & bekkembodem
19-22 augustus 2022, Zuid-Limburg

> SHINE! Retraite TAO voor maanvrouwen & TAO van het jaden ei
22-26 augustus 2022, Zuid-Limburg

> DIVE! Een thuis voor de ziel – de psoas & het jaden ei. 5-daagse retraite voor vrouwen
3-7 oktober 2022, Zuid-Limburg

Meer info vind je door hierboven op de naam van de retraite te klikken.

 

Supervisie

By | Nieuws | No Comments

Supervisie

Ben je Healing Tao docent en heb je vragen over je eigen ontwikkeling, of het lesgeven en de dingen die je daarbij tegenkomt? Met meer dan 12 jaar fulltime les-ervaring in Healing Tao, Tao Yin, Tao de la Femme Lune® en de Psoas & Bekkenbodemtraining, voel, kijk en denk ik graag met je mee!

Wie weet tot gauw! Eva

Meer info vind je hier

 

mini-workshops: proeven van PBB en TAO voor maanvrouwen

By | Nieuws | No Comments

Proeven van de PBB & maanvrouwen training? 

3 mini-workshops online

Komend voorjaar organiseer ik 3 mini-workshops online, om te proeven van de PBB-training en de speciale vrouwen-training TAO voor maanvrouwen.

Deze workshops van 1 zondag-ochtend per keer (9.30 tot 13.00 uur), zijn bedoeld voor iedereen die eens wil proeven van de lessen die ik geef, en ook voor iedereen die al eens heeft meegedaan, en die gewoon lekker wil komen genieten.

Wie zich inschrijft voor de hele serie van 3 workshops (1x per maand), krijgt korting op de gehele cursus-prijs.

 

 

 

Vrouwen TAO cirkel

By | Nieuws | No Comments

Moon Sisters Online

start: 10 sep 2021
tijd:  9.30 – 11.30 uur
waar: online via zoom & in google classroom

Van harte welkom bij de wekelijkse vrouwencirkel online, waar we met elkaar de basis van de Healing Tao voor vrouwen exploreren! Vanaf 10 september komen we welke vrijdagochtend bij elkaar om samen te oefenen en onze ervaringen te delen.

Bekken als bron

‘TAO voor maanvrouwen’ is een geheel van oefeningen (chi kung, yoga en dans) en meditaties die vrouwen helpen om het diepe contact met hun bekken te herstellen. De bron van onze vitaliteit, inspiratie, kracht en wijsheid. De simpele oefeningen brengen rust, vertrouwen en balans in je lichaam, je emoties, je hoofd en in je leven.

Krachtig, wijs, stralend

Wil je meer contact met je lichaam, je emoties en je intuïtie? Voelen dat jouw levensenergie onderdeel is van alle andere ongerepte natuurkrachten? Wil je een krachtige, wijze en stralende vrouw worden? Deze training is speciaal voor jou! Je bent van harte welkom om elke vrijdagochtend plaats te nemen in onze online vrouwencirkel.

Wat je nodig hebt:
een plek waar je alleen kunt zijn en niet wordt gestoord
> en een (goede) internetverbinding.
> zin om samen met andere vrouwen de kracht en wijsheid van de TAO te ontdekken

Meer info over TAO voor maanvrouwen vind je op mijn website: femmelune.training.
Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Stuur me een mail: eva@taolessen.nl of bel: +31 6 24987544

Fusie en Kan&Li voor maanvrouwen

By | Nieuws | No Comments

3x TAO voor maanvrouwen

Moon Sisters Online

 

Wekelijkse vrouwencirkels online

De vrouwen-cirkels die de afgelopen periode online zijn ontstaan zijn krachtig en helend. Niet alleen door de TAO-oefeningen, maar ook door het samen trainen en het delen van onze ervaringen. In september start een nieuwe wekelijkse lessenserie ‘Moon Sisters Online’ op de vrijdagochtend. Alle vrouwen, met en zonder TAO ervaring, zijn daar van harte welkom!

Meer Moon Sisters

Ook de bestaande groepen gaan door. Op woensdagochtend gaan we ons verdiepen in de ‘fusie van de 5 elementen’, en op zaterdagochtend maken een we een begin met de ‘lesser kan & li training’. Beide trainingen (fusie en kan&li) zijn alleen voor vrouwen met voldoende TAO ervaring. Wil je in één van deze groepen instromen? Stuur me dan even een mailtje, dan kijken we of dat mogelijk is.

Moon Sisters online

> TAO voor maanvrouwen (basis): vanaf 10 september, 9.30 – 11.30 uur

> Fusie voor maanvrouwen: vanaf 8 september, 9,30 – 11,30 uur

> Kan & Li voor maanvrouwen: vanaf 11 september, 9.30 – 11.30 uur