Category

Nieuws

Femme Lune docent worden?

By | Nieuws | No Comments

Certificeringstraject voor docenten Le Tao de la Femme Lune®

 

Vanaf deze zomer start een nieuw certificerings-traject voor Femme Lune® docenten (v) in Nederland en België. We zijn nog bezig de puntjes op de i te zetten… maar hieronder alvast een overzicht van wat we WEL al weten:

Vereisten om  Le Tao de la Femme Lune® -docente te worden:

 • Associate Healing Tao teacher zijn
 • Deelname aan de Femme Lune zomertraining van Fabienne in Frankrijk, augustus 2018
 • Deelname aan de Jaden Prinses jaartrainingen (basisjaar en verdiepingsjaar) vanaf najaar 2018
 • Start oefengroep en deelname aan supervisie & opleidings-bijeenkomsten
 • Deelname aan de volgende Femme Lune zomertraining van Fabienne in Frankrijk (over twee of drie jaar) om officieel te certificeren.

Heb je interesse in dit traject? Neem dan contact  met me op, dan houd ik je op de hoogte!

Van stress naar levenskracht

By | Nieuws | No Comments

TAO voor vrouwen:
van stress naar levenskracht

 

24 juni, Amsterdam

Dag-workshop om te aarden, te ontspannen en bij te tanken…
én als introductie op de jaartrainingen 2018-2019

Deze dag-workshop is voor alle vrouwen die willen ontdekken:

 • hoe je met de TAO training thuiskomt in je buik en bekken,
 • waarom de psoas de ‘spier van de ziel’ wordt genoemd,
 • en waarom een levendig bekken de bron is van je levensvreugde en vitaliteit.

In deze workshop komen elementen aan bod uit de twee jaartrainingen (Psoas- en bekkenbodem jaartraining voor vrouwen & Geheimen van de Jaden Prinses), zodat je daarna een goede keuze kunt maken voor een eventuele vervolg-training.

Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

TAO van de menopauze

By | Nieuws | No Comments

Weekend-workshop: de TAO van de menopauze

 

Een nieuw avontuur! Samen met mijn collega en maanzuster Eva Leens organiseer ik op 14 en 15 april een héél fijne workshop voor vrouwen.

De menopauze is één van de grootste transformaties in een vrouwenleven. Omdat deze ‘overgang’ zich meestal niet zonder slag of stoot voltrekt, is het in deze fase belangrijk om lichaam en geest te helpen om een nieuwe balans te vinden. In de weekend-workshop ‘TAO van de menopauze’ nemen we hiervoor de tijd. In een cirkel van gelijkgestemde vrouwen werken we aan de volgende thema’s:

 • Wat gebeurt er precies met je lichaam in de menopauze?
 • Wat gebeurt er energetisch gezien?
 • Hoe kan je het overgangsproces ondersteunen met voeding, beweging, rust en taoïstische meditaties?
 • Welke emotionele bagage die je in de loop van je leven hebt verzameld mag je nu loslaten?
 • Welke verlangens en ambities wil je nu (eindelijk) gaan realiseren?
 • Hoe kan je jezelf daarin blijvend ondersteunen en voeden?

Voor wie?

Deze workshop is voor vrouwen die hun overgangsproces bewust willen ondersteunen en doorleven, en voor vrouwen die zich bewust op de menopauze willen voorbereiden.

Info en opgeven

Meer info over de workshop en hoe je je inschrijft, vind je hier. Wacht niet te lang met je opgeven, als je mee wilt doen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Wie zijn wij? 

Eva Leens is verpleegkundig menopauzeconsulent en VLOW®-borstweefseltherapeute . In haar praktijk staan vrouwen en hun gezondheid centraal, geïnspireerd vanuit Westerse en Oosterse geneeswijzen: www.indemenopauze.be

Eva van der Plas is docent Healing Tao en Le Tao de la Femme Lune®, en geeft trainingen om vrouwen te helpen thuiskomen bij zichzelf: femmelune.training

Psoas: spier van de ziel

By | Nieuws | No Comments

Dag-workshop: Psoas: spier van de ziel

Voor vrouwen én mannen!
21 april, Amsterdam

De psoas-spieren zijn een bron van constante verwondering! Ik verdiep me al bijna 10 jaar in de wonderen van de psoas-spier, en ben nog altijd niet uit-onderzocht.

Psoas: spier van de ziel’ is een heerlijke en leerzame dag-workshop om de dieptes van je eigen wonderlijke psoas-spier te leren kennen, en te begrijpen waarom deze door de oude taoïsten de ‘spier van de ziel’ werd genoemd.

Spier van de ziel

De psoasspieren liggen diep in je onderrug, je bekken en je liezen. Als ze regelmatig of continu gespannen zijn (bijvoorbeeld bij chronische stress, of trauma), krijg je niet alleen lichamelijke klachten, maar je raakt je ook steeds verder van jezelf vervreemd. Contact maken met de psoas helpt je om heel diep te ontspannen, te aarden, en te voelen hoe het werkelijk met je gaat. Een ontspannen psoas helpt je ook om beter met de uitdagingen van het dagelijks leven om te gaan en dichter bij jezelf te blijven.

Docent & methode

In de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl van lesgeven ontwikkeld. Yoga, chi kung, dans, ontspanning en taoïstische meditatie combineer ik tot een krachtige en originele mix die is gebaseerd op mijn jarenlange persoonlijke zoektocht en ervaring. Kom je meedoen? Iedereen is welkom bij deze workshop. De oefeningen zijn simpel, en gaan tegelijk heel diep. Ervaring met yoga of TAO is niet nodig.

Meer informatie over de workshop vind je hier.

Er is een speciale website over de psoas-spier en de bekkenbodem. Neem maar eens een kijkje op:

psoasbekkenbodem.training

Zomerweken met Fabienne Flamand

By | Nieuws | No Comments

Twee unieke zomertrainingen aan de Côte d’Azur

 

Deze zomer komt Fabienne Flamand, senior Healing Tao trainer en grondlegster van Le Tao de la Femme Lune® naar Frankrijk voor maar liefst 2 unieke trainingen! Naast de speciale vrouwen training van Le Tao de la Femme Lune, geeft ze dit jaar ook een training voor mannen en vrouwen samen: TAO in LOVE.

Le Tao de la Femme Lune:

allow your feminine sexual creative energy to awaken and blossom!

Deze 8-daagse vrouwen-training is opgedragen aan elke vrouw die ernaar verlangt om de connectie met haar eigen centrum te verdiepen… die zich wil openen voor haar essentie als een bloem in de ochtendzon… die verbonden wil zijn met de bron van haar levenskracht.

Een liefdevol begeleidde afdaling naar ons innerlijke mysterie: de baarmoeder. Inclusief drie dagen trainen in stilte.

15 augustus tot 23 augustus
€ 600,- pp

Beide trainingen: € 800,- in totaal.

Meer info vind je op de webpagina

The TAO in LOVE: on the path to sexual creative intimacy

In deze 4-daagse training voor mannen en vrouwen, eren we de harmonieuze relatie tussen het mannelijke en het vrouwelijke in onszelf.

Met individuele oefeningen uit de ‘Healing Love’ training zuiveren we onze seksuele energie, die in de taoïstische traditie wordt gezien als bron van levenskracht. Zo voeden we onze vitaliteit. Een training om volledig in balans te komen en met volle teugen levenskracht te tanken!

Bijzondere toegift bij deze training zijn de dagelijkse ‘Fusion of Tango’ lessen, onder leiding van gastdocent Didier Le Calvez.

11 augustus tot 15 augustus
€ 350 pp
Meer info vind je op de webpagina

Psoasbekkenbodem.training

By | Nieuws | No Comments

Er is nóg een nieuwe website geboren!

 

Gisteren berichtte ik al over de geboorte van femmelune.training, vandaag over mijn tweede nieuwe website: psoasbekkenbodem.training.

Al 10 jaar verdiep ik me intensief in de wonderlijke wereld van de psoas-spier, en in de geheimen van de vrouwelijke bekkenbodem. Daarom leek het me een goed idee om er een aparte website aan te wijden.

Edwin Schlichter, van Ekatra webdesign, hielp me daarbij. De technische uitvoering en het basis-design zijn van hem!

Op de website psoasbekkenbodem.training vind je informatie over wat de psoas en de bekkenbodem zo bijzonder maakt. En waarom ze zo fijn is om ze in één training te combineren. Neem maar eens een kijkje op:

psoasbekkenbodem.training

Femmelune.training

By | Nieuws | No Comments

Een nieuwe website is geboren!

 

Le Tao de la Femme Lune is een speciale Healing Tao methode voor vrouwen.

Ter gelegenheid van de komst van grondlegster Fabienne Flamand naar Frankrijk, deze zomer, en de plannen om een opleiding te starten voor Femme Lune docentes in Nederland en België, heb ik een speciale website gecreëerd waarop alle informatie over Le Tao de la Femme Lune overzichtelijk bij elkaar staat. Neem maar eens een kijkje op:

femmelune.training

Rooster wekelijkse lessen

By | Nieuws | No Comments

In de week van 15 januari starten de wekelijkse lessen in Monnickendam.

 

Er zijn op dit moment twee superfijne Vrouwen Tao groepen. In de groep op dinsdagochtend, waar we momenteel ‘fusie van de 5 elementen – à la femme lune’ exploreren, is nog een plekje vrij.

Ook is er nog plek op de woendagavond: Psoas & Bekkenbodemyoga voor vrouwen. Deze groep is open voor zowel beginners als gevorderden.

Zelf heb ik weer veel zin om lekker samen te gaan traininen! Kom je ook meedoen bij één van de lessen of workshops?

Liefs van Eva

 

Rooster lessen Monnickendam:

 • Dinsdag 9.30 – 11.30: Vrouwen Tao – fusie van de 5 elementen
 • Woensdag 9.30 – 11.30: Vrouwen Tao – beenmerg nei kung & hormoonbalans
 • Woensdag 19.30 – 21.00:  Psoas & Bekkenbodemyoga voor vrouwen
 • Donderdag 9.30 – 11.00: Tao Yin voor iedereen

Meer info over de wekelijkse lessen vind je hier.

TAO: het pad van geduld en fundamentele veranderingen

By | Nieuws | 2 Comments

De geheimen van de de innerlijke alchemie zijn voor iedereen toegankelijk. Maar om werkelijk de vruchten van deze eeuwenoude wijsheid te plukken, zijn toewijding en geduld noodzakelijk. Deze methode biedt geen quick fix, maar belooft fundamentele en blijvende veranderingen.

Op het TAO-pad…
Het gaat hier om geheime kennis die eeuwenlang door Chinese nonnen en kluizenaressen is overgedragen. Vaak woonden zij op heel afgelegen plekken, ver weg in de bergen, waar zij de kunst van ‘gezond en gelukkig leven’ beoefenden. Als je iets van deze kunst wilde leren, moest je je knapzak pakken en met onbepaalde bestemming op pad gaan….

Geen quick fix
Tegenwoordig is deze kennis voor iedereen toegankelijk. Maar nog steeds zijn het maar enkelingen die zich echt op het pad van de innerlijke alchemie begeven. Misschien is dat omdat het een pad is dat toewijding vraagt, en geduld. Hoewel de methodes erg simpel zijn, belooft de TAO geen ‘quick fix’ voor alle dingen die in jouw leven niet zijn zoals je zou wensen.

Zelfliefde
Wat de TAO wél biedt, is een heel degelijke, en down to earth benadering, die begint bij de basis: zelfliefde. Het écht – diep en consequent – houden van jezelf is vaak een confronterend proces. Het soms behoorlijk hard werken om onszelf helemaal te accepteren zoals we zijn.

Weerstand
Alle wandelaars op dit pad komen weerstand tegen. Het is niet altijd makkelijk, en ook niet altijd leuk, om de minder fijne ervaringen uit ons verleden helemaal toe te laten tot ons bewustzijn, en helemaal te omarmen. Of om ons fysieke lichaam te omarmen, met al haar kwaaltjes, pijn en handicaps. Hetzelfde geldt voor onze emoties: al onze geheime gedachten, angsten, wrok en verdriet…

Fundamenteel en blijvend
En hoewel dit pad dus wat meer tijd, aandacht en toewijding vergt dan andere trainingen – die vaak veel beloven in korte tijd – is dat wat je op het pad van de TAO ontwikkelt van veel fundamentelere, en meer blijvende aard. Al héél snel ga je merken dat niet alleen  je gevoelsleven, maar je héle leven begint te veranderen. Hoe meer je jezelf kunt omarmen, hoe meer je in de stroom van het leven begint mee te drijven, in plaats van ertegen in te zwemmen. Daarmee spaar je een hoop energie!

De beloning is de TAO-flow
Je bent verbonden met je eigen intuïtie en innerlijke wijsheid, en wat anderen ervan vinden, wordt een stuk minder belangrijk. Daardoor kan je veel trefzekerder keuzes maken, die dan ook daadwerkelijk goed uitpakken, en je komt – zoals dat tegenwoordig zo mooi heet – in de flow.

En als je dat eenmaal begint te merken, weet je dat er nog véél meer in het verschiet ligt. Innerlijke wijsheid, balans, verbondenheid met jezelf en je omgeving, helderheid over je verlangens en doelen in het leven.

Is dat niet de moeite waard om voor op pad te gaan?

11-12 november: Geheimen… in een kleine setting

By | Nieuws | No Comments

Binnenkort gaat het eerste weekend van de jaartraining Geheimen van de Jaden Prinses van start, en er zijn nog een paar plekken vrij. 

Klein en fijn
Dit jaar is de groep veel kleiner dan andere jaren. En hoewel mijn zakelijke instinct hierover misschien wat moppert, merk ik dat de docente in mij helemaal blij is! Wat een fijn vooruitzicht om met zo’n kleine groep te kunnen werken. Alle tijd voor ieders proces, en de training helemaal kunnen aanpassen aan wat er op elk moment leeft bij de deelneemsters. Een kadootje voor mij én voor de cursistes!

Buitenkansje
Mocht je nog twijfelen of je mee wilt doen, dan kan het buitenkansje van de kleine groep je misschien helpen beslissen. Een veilige, goed geaarde en intieme setting, in één van de mooiste yoga-studio’s van Amsterdam… Ik heb zo’n vermoeden dat de Jaden Prinses training dit jaar bijzonder fijn gaat worden! 

De groep bestaat momenteel uit 5 deelneemsters, en wordt niet groter dan 10.

Korting
En dan heb ik óók nog twee fijne kortingen voor jullie. Voor iedereen die zich nu nog opgeeft, geldt de last minute-korting. En als je je samen met een vriendin opgeeft, krijg je ook nog een speciale vriendinnen-korting!  Je leest hier meer over op de web-pagina

Info
Wil je meer weten over wat de training inhoudt, kijk dan even op de web-pagina: www.taolessen.nl/workshops/geheimen-van-de-jaden-prinses/  (helaas doet deze het nog niet zo goed op mobiele telefoons)

Heb je vragen of wil je even overleggen? Je kunt me bereiken op 06-24987544 of eva@taolessen.nl.

Wie weet tot gauw!
Eva