Category

Nieuws

zomerweek Femme Lune met Fabienne

By | Nieuws | No Comments

Deze zomer komt Fabienne Flamand weer naar Frankrijk voor twee geweldige zomertrainingen!

Fabienne is een bijzonder krachtige lerares, die sinds haar 19e haar leven wijdt aan de TAO. Zelf heb ik haar voor het eerst ontmoet in 2009, toen ik naar Frankrijk ging om mij te certificeren als gewoon Healing Tao docente. De kennismaking met Fabiennes Le Tao de la Femme Lune®  training heeft mijn leven veranderd, en heeft me op het spoor gezet van het diepe werk dat vrouwen kunnen doen als ze op een meer yinne manier gaan trainen.

Sindsdien heb ik elke Femme Lune training van Fabienne bijgewoond — de laatste paar jaar als haar assistente – en zo’n week is elke keer opnieuw een geweldig avontuur.

Wat kan je verwachten?

  • een week van intensief trainen en van intensieve persoonlijke processen
  • veel buiten trainen in de natuur,
  • Inwijding (bij de Femme Lune training) in de geheimen van het jaden ei

Meer info over deze zomertrainingen vind je op de flyers:

Of door te mailen met mij (eva@taolessen.nl) of met Fabienne zelf (fabienne@taovivant.com)

 

4-5 september: nieuwe jaartraining Psoas & Bekkenbodem

By | Nieuws | No Comments

> Jaartraining PBB online 
> Twee nieuwe groepen
> start 4/5 sept 2021

 

Het was echt een ontdekking!

Toen ik in september 2020 noodgewongen met de eerste editie van de Psoas & Bekkenbodem jaartraining online begon, wist ik dat ik eindelijk de goede formule voor deze training had gevonden. 

Omdat de cursisten vanuit hun eigen huis meedoen,  kon ik de frequentie van de bijeenkomsten opvoeren tot 1x per maand, en de duur van de lessen verkorten tot 3 uur. Vaker en minder lang, dat bleek de beste manier om het psoas en bekkenbodemwerk te doen.

De oefeningen zijn namelijk intens en hebben veel impact. Het is heel fijn om telkens een klein beetje tot je te kunnen nemen, en je lichaam daarna een maand de tijd te geven om te integreren. Lang genoeg om de oefeningen te laten doorwerken, en kort genoeg om een gevoel van continuïteit te blijven houden. 

De theorie komt in de vorm van video’s, zodat we daar online geen kostbare tijd mee kwijt zijn. Dat is bovendien handig omdat je ze altijd weer terug kunt kijken. Ook de lessen zelf worden opgenomen, en blijven de hele maand te bekijken online. Zodat je de les kunt herhalen zo vaak je wilt. 

Voor de jaartrainingen die in. januari, en daarna eind mei 2021 van start gingen, was veel belangstelling. Omdat ik mijn groepen graag overzichtelijk en persoonlijk wil houden, moest ik een flink aantal mensen teleurstellen. Speciaal voor hen, en voor alle anderen die nog graag met dit verdiepende jaartraject zouden willen beginnen, gaan er op begin september twee groepen van start.

Wil je meedoen? Je bent van harte welkom!
Maar wacht niet al te lang met inschrijven, de ervaring leert dat deze groepen snel volzitten. 
Meer info vind je hier.

19 juni: TAO van de menopauze

By | Nieuws | No Comments

TAO van de menopauze
> dagworkshop
> met menopauze-expert Eva Leens

> 19 juni 2021
> online

 

Wat een feestje om deze workshop weer samen met mijn lieve vriendin en collega Eva Leens te mogen aanbieden! 
In november gaven we een bijzondere bijscholingsdag over de menopauze online. Het was een experiment om dat zo samen online te doen maar het was een succes. Zowel wijzelf als de deelneemsters waren geraakt door de diepte van de processen en de onderlinge verbinding van de vrouwen in de groep.

Daarom doen we het nog een keer! Dit keer niet alleen voor professionals, maar voor alle vrouwen die meer feeling willen krijgen met deze belangrijke, en niet altijd even makkelijke periode in hun leven. De menopauze is een ware initiatie, een overgang naar een nieuwe levensfase: die van de wijze vrouw. 

Wil je dit zelf komen voelen en ervaren? En meer leren over deze bijzondere tijd in jouw vrouwenleven?
Je bent van harte welkom om mee te doen! 

Meer info vind je hier.
En op de website van Eva Leens

21 mrt: ‘Psoas: spier van de ziel’

By | Nieuws | No Comments

> Psoas: spier van de ziel
> dagworkshop 21 maart 2021
> online

 

Al sinds 2013 geef ik ongeveer 2x per jaar de workshop Psoas: spier van de ziel.
In Amsterdam, in Utrecht… maar nog nooit online. 

Dat gaat nu dus gebeuren. In het afgelopen jaar heb ik veel ervaring opgedaan met online lesgeven, en ik ben intussen goed ingespeeld op wat er nodig is om een online workshop te laten slagen.

Deelnemers en cursisten vertellen mij vaak dat het fijn en veilig voelt om de lessen of workshops vanuit hun eigen huis te volgen, dat het energetische veld goed voelbaar is, en dat het – ondanks de afstand – toch fijn is om via zoom met een groep bij elkaar te komen en samen te trainen. 

En dan is er natuurlijk nog het voordeel van de afstand. Om deze workshop te volgen hoef je niet vin alle vroegte van huis te gaan, en na afloop hoef je niet meer in de auto of de trein te stappen. 

Doe je mee? 
Je vindt alle info op deze website

Maanvrouwen wekelijks online

By | Nieuws | 2 Comments

Vanaf de tweede week van januari is er een mogelijkheid om in te stromen in de lessen ‘TAO voor maanvrouwen online’.

woensdagochtend

Moon Sisters Online (basis 2)

Heb je al ervaring opgedaan met de Healing Tao basistraining, bij mij of bij een andere docent? Dan ben je van harte welkom bij de lessen Moon Sisters Online op de woensdagochtend. Met deze groep hebben we ons afgelopen najaar verdiept in de innerlijke glimlach, helende klanken en kleine hemelse kringloop.

Dit voorjaar gaan we verder werken aan:
> het dieper thuiskomen in ons bekken
> de alchemie van water en vuur
> hormoonbalans
> verder uitbalanceren van onze organen en emoties
> we eindigen met een initiatie in de fusie van de 5 elementen & parel-bewustzijn

Meer info vind je op: www.taolessen.nl/tao-voor-maanvrouwen-online/

 

zaterdagochtend

Fusie voor maanvrouwen (verdieping)

Heb je al enige kennis van de fusie-training? Dan ben je van harte welkom om in te stromen bij de lessen Moon Sisters Online op de zaterdagochtend. In deze serie onderzoeken we dit voorjaar de fusietraining in al haar aspecten, met de yinne invalshoek die de Femme Lune training eigen is.

Fusie: naar de kern
De fusie-training brengt je op zeer trefzekere wijze naar je kern. Dat pure deel van jou dat altijd heeft bestaan, en dat nog steeds bestaat, te midden van alle afleiding en chaos van het dagelijks leven. Je parel-bewustzijn helpt je om diepe spanningen, emoties en patronen los te laten, en zo opener, schoner en stromender te worden. Je waarneming en je intuïtie worden helderder, je energie wordt lichter.

Meer info vind je op: www.taolessen.nl/moon-sisters-verdieping/

 

Twijfel je of je mee kunt doen? Neem dan even contact op! eva@taolessen.nl

Psoas & Bekkenbodem jaartraining: nieuwe editie 21

By | Nieuws | No Comments

Nieuwe editie PBB online. Doe je mee? 

 

Vanaf 17 januari start er een nieuwe editie van de jaartraining Psoas & Bekkenbodem, en… deze zal weer online zijn. Niet alleen vanwege de huidige beperkingen, maar ook omdat ik de afgelopen maanden heb gemerkt dat online lesgeven gewoon ontzettend goed werkt.

> Les volgen vanuit je eigen ruimte maakt dat je je dieper kunt ontspannen, en het geleerde ook makkelijker mee kunt nemen in je dagelijkse leven.

> Iedereen kan meedoen. Of je nu uit Vlaanderen of uit Groningen komt, je hoeft niet meer af te reizen naar de cursusruimte in Amsterdam. Je kunt gewoon meedoen vanaf je eigen knusse plekje.

> Alle lesmateriaal is online beschikbaar, zodat je er ook tussen de lessen door mee kunt werken. Readers, video’s en de opname van de laatste les.

> Persoonlijke intake, om jouw eigen traject voor deze jaartraining te bepalen.

Kom je meedoen?

Meer info vind je hier: www.taolessen.nl/pbbjaartraining/

bijscholingsdag over de menopauze online

By | Uncategorized | No Comments

De bijscholingsdag TAO van de menopauze, die gepland stond op 8 november in Eindhoven, gaat vanwege covid, en het feit dat zowel de docenten als de deelneemsters uit verschillende landen komen, online. Dat betekent dat er nog plek is voor jou!

Ben jij een vrouw die met vrouwen werkt en die graag meer wil kennis wil opdoen over de menopauze als belangrijke fase in elk vrouwenleven? Je bent van harte welkom om mee te doen met deze bijscholingsdag. Stuur een mailtje naar leenseva@gmail.com om je aan te melden.

Meer info vind je op: www.taolessen.nl/workshops/bijscholing

Data 2020-2021 op een rijtje

By | Nieuws | No Comments

Data seizoen 2020 -2021 op een rijtje

Vanaf september staat er weer veel moois op  het programma.
Hierbij een overzicht:

wekelijkse lessen: 

workshop: 

jaartrainingen: 

doorlopende groep: 

  • Lesser Kan & Li online: tweewekelijks op vrijdagochtend, alleen toegankelijk voor deelnemers met eerdere ervaring in de Lesser Kan & Li

video-lessen: 

1-op-1: 

Kom je meedoen aan de lessen, workshops of jaartrainingen?
Je bent van harte welkom! 

Heb je vragen of wil je je inschrijven?
Mail of bel me.
Een kleine zoom-meeting is soms ook fijn!

Eva van der Plas
eva@taolessen.nl
(*31) 06-24987544

Nieuwe lessen en trainingen: doe je mee?

By | Nieuws | No Comments

 

Nieuwe lessen en trainingen
seizoen 2020 – 2121

 

Goed nieuws!
Goed nieuws! Het overzicht van de lessen en trainingen voor komend najaar (2020) en voorjaar (2021) staat online!

Het vroeg heel wat gepuzzel, en vooral veel invoel-tijd voor mij om dit nieuwe aanbod samen te stellen.

Nieuwe kansen
Bij het  puzzelen was een belangrijke vraag: wat wil ik zélf nu eigenlijk graag? Want een tijd waarin alles tot stilstand komt, en waarin alles wat vanzelfsprekend leek plotseling op losse schroeven staat, biedt ook belangrijke kansen. De kans bijvoorbeeld, om opnieuw te kiezen voor datgene waar je blij van wordt.

Online?
In mei begon ik met het lesgeven via ZOOM. Ik begon eraan met de nodige twijfels. Maar al gauw merkte ik dat het lesgeven online ook heel diep kan werken. Wat mooi om elk in de eigen omgeving, en toch zo sterk energetisch verbonden te zijn!

Ver weg & dicht bij
Veel van de deelnemers aan de online lessen dachten er net zo over. Fysiek samen zijn is prachtig, maar als je ver weg woont, of weinig tijd hebt, is het volgen van online lessen een heel goed alternatief.

Altijd en overal
Zo werd langzaam de wens bij me wakker om komend najaar ook nog online te blijven lesgeven. Het maakt me organisatorisch flexibeler in deze onvoorspelbare tijden, en het brengt rust in het programma. De wekelijkse of maandelijkse lessen kunnen in principe altijd doorgaan, en iedereen kan altijd blijven meedoen – als je maar een internet-verbinding hebt!

Alles waar ik blij van word online!
Dit najaar geef ik les in alles waar ik blij van word:

En live?
En ja – natuurlijk is live bij elkaar komen ook enorm fijn! Daarom is er komend najaar toch nog één workshop in Amsterdam gepland: de kunst van het aarden. Mocht je hieraan mee willen doen, wacht dan niet te lang. Het aantal deelnemers is beperkt tot 10.

de TAO van het jaden ei
Het werken met het jaden eitje en het fysiek bij elkaar zijn in een cirkel van vrouwen liggen me na aan het hart. Dus heb ik besloten om vanaf januari een compacte jaartraining TAO voor maanvrouwen in Amsterdam aan te bieden. Deze training is tegelijk korter (een half jaar) en langer (6 weekends) dan gewend. Een super vol-ledige jaartraining, met alles waar je als maanvrouw blij van wordt. Inclusief de TAO van het jaden ei, aandacht voor een sterk skelet, en hormoon-balans. Ook hiervoor geldt voorlopig dat het maximum aantal inschrijvingen 10 is.

Kom je meedoen? Je bent van harte welkom! 

Heb je vragen of wil je je inschrijven?
Mail of bel me.
Een kleine zoom-meeting is soms ook fijn!

Eva van der Plas
eva@taolessen.nl
(*31) 06-24987544

Een helder overzicht van alle lessen, workshops en trainingen van komend seizoen vind je hier.