Category

Nieuws

Nieuw! TAO van borstgezondheid (15 juni)

By | Nieuws | No Comments

Hoera! De blije borsten workshop is geboren!

 

TAO van borstgezondheid
zaterdag 15 juni, Amsterdam
docenten: Eva Leens & Eva van der Plas

“Wat heb jij met borsten?”

Stel deze vraag aan een groep vrouwen, en de antwoorden zullen zo verschillend zijn als de aanwezige vrouwen zelf. Hoe is jouw relatie tot je borsten? Zie je ze in de spiegel? Voel je ze regelmatig in je handen? Hou je van ze?

Er valt ontzettend veel te vertellen over onze borsten, en ook een hoop te ontdekken als het gaat over jouw relatie tot je borsten.

Wist je bijvoorbeeld:

 • … dat onze borsten gevoelige antennes zijn die de energie van de omgeving in zich opnemen?
 • … dat onze borsten van vorm, stevigheid en uitstraling veranderen als we ze vertroetelen?
 • … dat onze borsten bijzondere levensenergie bevatten en verbonden zijn met ons hart, onze buik en ons bekken?
 • … dat ze ons verbinden met onze moeders en voormoeders, en met alle vrouwen om ons heen?

Wat dacht je van een workshop:

 • waarin je leert hoe je het tere weefsel van je borsten kunt masseren en verzorgen, zodat de afvalstoffen worden afgevoerd en de energie in beweging blijft?
 • waarin je leert hoe je een betere band kunt opbouwen met jouw borsten, zodat ze stralender, gezonder en blijer worden?
 • waarin je leert over de energetische aspecten van je borsten en oefent met het vinden van een betere balans?
 • Die een oase is van zelfzorg en rust, met chi kung, dans, massage, en diepe ontspanning?
 • Waarin je al je vragen, verhalen, zorgen en inspiratie kunt delen met andere vrouwen? Samen vormen we een dragend veld waarin kwetsuren kunnen helen en zelfliefde kan groeien.

Docenten Eva Leens & Eva van der Plas delen een passie: vrouwen terug in verbinding brengen met hun  lichaam en hun diepe eigen-wijsheid. Je verbinden met je borsten, je buik en je bekken is daarvoor de perfecte methode.

TAO VAN BORSTGEZONDHEID
15 juni 2019
Naar Zee Stadsoase, Amsterdam
€110,-
inschrijven: eva@taolessen.nl
Meer info vind je hier: www.taolessen.nl/workshops/blijeborsten

Docenten: Eva Leens & Eva van der Plas

Eva Leens is borstweefseltherapeut en menopauzeconsulent met praktijken in Amsterdam en Boom (B). In haar werk staan vrouwen en hun gezondheid centraal, geïnspireerd vanuit Westerse en Oosterse geneeswijzen. www.borstweefselbehandelingen.be

Eva van der Plas is gepassioneerd Healing Tao trainer en senior docent Le Tao de la Femme Lune®. Het is haar passie om vrouwen thuis te laten komen in hun lichaam, en hen te verbinden met hun diepe innerlijke weten. https://femmelune.training

Borstweefselbehandelingen in Monnickendam (20 mei)

By | Nieuws | No Comments

Hoe gaat het met jouw borsten?

Ben jij ook wel eens onzeker over hoe het met je borsten gaat? Zijn ze soms pijnlijk, of voel je harde plekjes? Of wil je je borsten gewoon beter leren kennen? Op 20 mei geeft Eva Leens weer borstweefselbehandelingen in Monnickendam.

Borstweefselbehandelingen

Mijn collega Eva Leens is een wijze vrouw, en ze weet alles van borsten. Ze heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in borstweefsel-behandelingen, en daar is ze ongelofelijk goed in. Heel gevoelig, liefdevol en subtiel raakt ze je borsten aan, masseert het weefsel zacht, en laat je voelen wat er voor verborgen verhalen en emoties in je borsten verscholen liggen.

Ontspannen

Ik heb zelf intussen twee behandelingen van Eva gehad en ik ben razend enthousiast. Tijdens de behandeling leek het alsof mijn borsten hele verhalen te vertellen hadden, en na afloop had ik superzachte, en ook veel vollere borsten. Ook de rest van mijn lichaam en geest waren diep ontspannen. Kortom: een hele grote aanrader!

Eva Leens in Monnickendam

Om jullie de kans te geven om Eva’s helende handen ook te ervaren, heb ik haar gevraagd of zij binnenkort eens naar Monnickendam wil komen om in de studio in Monnickendam behandelingen te geven. En dat wil ze!

Op maandag 20 mei geeft Eva 4 sessies. Een sessie duurt 1.5 uur, en kost €80,-

Je kunt inschrijven voor de volgende tijden:

 • 9.15u – 10.45u
 • 11.00u- 12.30u
 • 13.30u- 15.00u
 • 15.30 – 17.00u

Wacht gezien het beperkte aantal plekken niet te lang met je op te geven. De inschrijvingen verlopen via Eva zelf: leenseva@gmail.com / tel: 0032 (0)474 – 25 10 29 / www.borstweefselbehandelingen.be

Idealiter kan je deze behandeling eens in de paar maanden herhalen, soms zijn meer behandelingen nodig naargelang de conditie van je borsten. Bij voldoende belangstelling komt Eva over een tijdje dan ook terug in Monnickendam, anders is opvolging in Amsterdam mogelijk.

 

PS

> Op zaterdag 15 juni geven Eva en ik samen een workshop over borstgezondheid in Amsterdam, getiteld de Blije Borsten Workshop. Je kunt je al inschrijven, hier lees je meer.

Thuiskomen in je buik en bekken (25 mei)

By | Nieuws | No Comments

Thuiskomen in je buik en bekken

TAO voor maanvrouwen
dag-workshop in Amsterdam

 

zaterdag 25 mei, Amsterdam
docent: Eva van der Plas

Thuiskomen in je buik en bekken is ten diepste thuiskomen bij jezelf.

 • Wil je kennismaken met de basistechnieken van de speciale TAO-vrouwen training Le Tao de la Femme Lune®?
 • Wil je leren hoe je diep en effectief uit kunt rusten door je psoas te ontspannen?
 • Wil je leren hoe je dansend meer energie kunt krijgen?
 • Wil je een dag helemaal voor jezelf?
 • Een oase van inspiratie, plezier en diepe ontspanning?
 • Wil je ervaren hoe écht thuiskomen aanvoelt?

Van harte welkom, mooie vrouw!

Deze workshop is ook te gebruiken als voorproefje voor de jaartraining ‘TAO voor maanvrouwen’, die in het najaar van 2019 weer van start gaat.

THUISKOMEN IN JE BUIK EN BEKKEN
25 mei 2019
Naar Zee Stadsoase, Amsterdam
€95,-
Inschrijven: eva@taolessen.nl
Meer info over de workshop vind je hier.

Psoas: spier van de ziel (23 maart)

By | Nieuws | No Comments

dag-workshop

Psoas: spier van de ziel

voor vrouwen én mannen

 

23 maart 2019, Amsterdam
Docent: Eva van der Plas

Spier van de ziel

Een heerlijke en leerzame dag-workshop om je eigen wonderlijke psoas-spier te leren kennen, en te begrijpen waarom deze door de oude taoïsten de ‘spier van de ziel’ werd genoemd.

Eva van der Plas laat je in deze workshop kennis maken met je psoas-spieren. Je gaat het verschil voelen tussen een gespannen en een ontspannen psoas, en je krijgt tools aangereikt om je psoas thuis verder te leren ontspannen.

Eerste hulp bij stress

De psoasspieren liggen diep in je onderrug, je bekken en je liezen. Als ze regelmatig of continu gespannen zijn (bijvoorbeeld bij chronische stress, of trauma), krijg je niet alleen lichamelijke klachten, maar je raakt je ook steeds verder van jezelf vervreemd. Contact maken met de psoas helpt je om heel diep te ontspannen, te aarden, en te voelen hoe het werkelijk met je gaat. Een ontspannen psoas helpt je ook om beter met de uitdagingen van het dagelijks leven om te gaan en dichter bij jezelf te blijven. Hoe dat werkt, wordt tijdens deze workshop heel concreet voelbaar.

Methode

Yoga, chi kung, dans, ontspanning en meditatie (innerlijke alchemie) worden gecombineerd tot een krachtige en originele mix die is gebaseerd op de jarenlange persoonlijke zoektocht en ervaring van docente Eva van der Plas.

Deze workshop heeft bijna altijd een wachtlijst, dus wacht niet te lang met inschrijven als je mee wilt doen!

PSOAS: SPIER VAN DE ZIEL
zaterdag 23 maart 2019
Naar Zee Stadsoase, Amsterdam
€95,-
Opgeven: eva@taolessen.nl
meer info: www.taolessen.nl/workshops/psoasdag

Zomertrainingen van Fabienne Flamand (augustus 2019)

By | Nieuws | No Comments

In de zomer van 2019 is Fabienne Flamand weer terug in Frankrijk met twee bijzondere trainingen.

Fabienne is een Franse senior Healing Tao teacher, die woont op het eiland Tahiti in Frans Polynesië. Zij komt regelmatig naar Frankrijk voor het geven van trainingen. De trainingen zijn in het Engels en Frans tegelijk.

Healing Tao Associate Instructors Training

Jaaa, deze zomer geeft Fabienne weer een teachers training in Arcachon! Het is dan precies 10 jaar geleden dat ik daar mijn opleiding volgde, en het is een ervaring die nog steeds in mijn geheugen gegrift staat. Ik had me geen krachtiger start als Healing Tao docent kunnen wensen.

Beoefen je al een tijdje Healing Tao en zou je docent willen worden? Dan kan ik je deze week van harte aanbevelen. Wil je geen docent worden, maar ben je op zoek zijn naar een krachtige en verdiepende Healing Tao basisweek? Ook dan is dit een echte aanrader. De trainingen van Fabienne sprankelen van chi. Je zult er bruisend van de energie, en vol inspiratie vandaan komen.

Het Healing Tao docent-schap geeft ook toegang tot de opleiding voor de speciale vrouwen-tao-methode ‘Le Tao de la Femme Lune®’

HEALING TAO ASSOCIATE INSTRUCTORS TRAINING
Arcachon, Frankrijk
12 – 18 augustus 2019

 

Le Tao de la Femme Lune® / TAO voor maanvrouwen

Deze zomer geeft Fabienne een retreat van 4 dagen in haar bijzondere Femme Lune training, de TAO voor maanvrouwen. De training is speciaal gericht op beginners, wat een buitenkans is als je erover denkt om zelf op een dag les te gaan geven in Le Tao de la Femme Lune® (over de opleiding tot Femme Lune docent lees je hier meer).

Domaine du Taillé in de Ardèche, is een heerlijke plek om te vertoeven. Met veel verschillende overnachtingsmogelijkheden, heerlijk eten en een natuurlijk zwembad.

Aansluitend zijn er drie dagen die speciaal bedoeld zijn voor Femme Lune teachers.

– TAO DE LA FEMME LUNE FOR BEGINNERS – THE AWAKENING OF VENUS
Domaine du Taillé – Ardèche – France
from 20th to 24th August 2019

– TAO DE LA FEMME LUNE TEACHERS MEETING AND UPDATING
Domaine du Taillé – Ardèche – France
from 25th to 27th August 2019

Verlengde vroegboek-korting menopauze workshop

By | Nieuws | No Comments

TAO van de menopauze: een nieuwe levensfase, tijd voor jezelf!

 

In de overgang vertelt ons lichaam ons: “je bent nu klaar met zorgen. Nu is het tijd voor jou!”

Het is een tijd waarin je beter in jezelf geworteld bent, en meer in contact met je innerlijke kracht en wijsheid.

In de workshop TAO van de menopauze leer je alles over deze bijzondere levensfase. Hoe je kunt omgaan met de bijbehorende ongemakken, en hoe je kunt werken aan jouw nieuwe, wijze zelf.

De vroegboekkorting voor deze workshop geldt nog tot maandag 11 februari.
Kom je ook meedoen?

Docenten:
Eva Leens: menopauze-consulente en borstweefsel-therapeute.
Eva van der Plas: senior-teacher ‘TAO voor maanvrouwen®‘.

Meer info: www.taolessen.nl/workshops/menopauze/

TAO van de menopauze (9-10 maart)

By | Nieuws | No Comments

Workshop TAO van de menopauze

met menopauze-expert Eva Leens
9 & 10 maart 2019, Amsterdam
vroegboekkorting tot 5 februari!

De menopauze is één van de grootste transformaties in een vrouwenleven

De overgang is voor veel vrouwen een lastige periode. Opvliegers, kwaaltjes, heftige emoties…

Maar de overgang is ook een periode waarin je als vrouw in je kracht komt te staan. Het is letterlijk een overgang naar een nieuwe levensfase, eentje waarin je een wijze vrouw wordt. Je trekt je  niet zoveel meer aan van wat de anderen ervan vinden, maar volgt je eigen wijsheid. NU is het tijd is voor  JOU!

Weten wat je wilt

Als je hormonen niet meer schommelen, kan je helderder denken en voelen. Je weet veel beter – van binnenuit – wat je wilt, en hoe je je leven voortaan wilt vormgeven. Je kunt je roeping gaan leven en je dromen gaan waarmaken.

Balans vinden

Omdat de overgang zich meestal niet zonder slag of stoot voltrekt, is het in deze fase belangrijk om lichaam en geest te helpen om een nieuwe balans te vinden. In de weekend-workshop ‘TAO van de menopauze’ nemen we hiervoor de tijd. In een cirkel van gelijkgestemde vrouwen werken we aan de volgende thema’s:

 • Wat gebeurt er precies met je lichaam in de menopauze?
 • Wat gebeurt er energetisch gezien?
 • Hoe kan je het overgangsproces ondersteunen met voeding, beweging, rust en taoïstische meditaties?
 • Welke emotionele bagage die je in de loop van je leven hebt verzameld mag je nu loslaten?
 • Welke verlangens en ambities wil je nu (eindelijk) gaan realiseren?
 • Hoe kan je jezelf daarin blijvend ondersteunen en voeden?

Voor wie?

Deze workshop is voor vrouwen die hun overgangsproces bewust willen ondersteunen en doorleven, en voor vrouwen die zich bewust op de menopauze willen voorbereiden. Met elkaar creëren we een dragend veld, waarin ieder haar eigen wensen en behoeftes kan onderzoeken. Er is alle ruimte voor vragen, en je krijgt praktische tools aangereikt om je makkelijker door jouw overgangsfase heen te bewegen.

TAO VAN DE MENOPAUZE
9 & 10 maart 2019
Naar Zee Stadsoase, Amsterdam
€195,- / €180,- (vroegboekkorting tot 5 februari)
inschrijven: eva@taolessen.nl
Meer info vind je hier: www.taolessen.nl/workshops/menopauze

Docenten: Eva Leens & Eva van der Plas

Eva Leens is borstweefseltherapeut en menopauzeconsulent met praktijken in Amsterdam en Boom (B). In haar werk staan vrouwen en hun gezondheid centraal, geïnspireerd vanuit Westerse en Oosterse geneeswijzen. www.borstweefselbehandelingen.be

Eva van der Plas is gepassioneerd Healing Tao trainer en senior docent Le Tao de la Femme Lune®. Het is haar passie om vrouwen thuis te laten komen in hun lichaam, en hen te verbinden met hun diepe innerlijke weten. https://femmelune.training

Lezingen over menopauze en borstgezondheid door Eva Leens

By | Nieuws | No Comments

Lezingen van Eva Leens 

 

Eva Leens is menopauze-consulente en borstweefseltherapeute. Zij is opgeleid als (universitair geschoold) verpleegkundige en heeft zich vele jaren heeft verdiept in niet-westerse vormen van geneeskunst, therapie en spiritualiteit. Daarom is Eva’s beeld op ziekte en gezondheid breed en genuanceerd.

In haar praktijk helpt zij vrouwen om in fysiek, emotioneel en spiritueel opzicht een weg te vinden door de overgang, en ze behandelt je borsten met grote kundigheid en toewijding. Eva heeft praktijken in Amsterdam en Boom (B).

Wist je dat je Eva kunt boeken voor (huiskamer-) lezingen bij jou thuis of bij jou in de buurt? Ze geeft interactieve lezingen over de menopauze, en lezingen/mini-workshops over borstgezondheid.

Menopauze, uitgebloe(i)d?

Een lezing voor jongere en rijpere vrouwen én hun partners die benieuwd zijn naar de menopauze (35-60 jaar)

De menopauze is een natuurlijk proces, elke vrouw krijgt ermee te maken. Ook jij! Er rust nog vaak een taboe op het onderwerp en er is veel onwetendheid. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste tekenen van de menopauze zich al 10 jaar eerder – rond je 40ste – aandienen?

Je weet vast dat de overgang gepaard kan gaan met sterke stemmingswisselingen en tal van fysieke klachten, maar wat gebeurt er nu eigenlijk in je lichaam? Welk effect hebben de hormoonschommelingen op je gevoels- en seksleven? Wat kan je doen met hormoontherapie? Heeft de pil invloed op wanneer de overgang begint? Krijgen alle vrouwen klachten? En wat kan je zèlf doen om deze klachten aan te pakken?
Zomaar een paar vaak gestelde vragen samenhangend met deze levensfase.

Goed geïnformeerd aan deze levensfase beginnen en weet hebben van de signalen, zowel bij jou als je partner, is essentieel. De juiste ondersteuning hierbij maakt een wereld van verschil!

Eva Leens (1966) is verpleegkundig menopauze-consulent. Ze is ook holistisch therapeut, wetenschappelijk geschoold (Master in de ziekenhuiswetenschappen), opgeleid in Oosterse meditatie– en ontspanningstechnieken én ze is ervaringsdeskundige. Ze neemt je mee in een interactieve lezing over deze fase. Op een heldere manier toont Eva wat de menopauze voor jou kan betekenen. Niet alleen fysiek en emotioneel maar zo je wilt ook mentaal en spiritueel. Je krijgt tips om gezond en veerkrachtig de tweede fase van je leven te beginnen. Een fase met nieuwe uitdagingen en kansen!
Website: www.indemenopauze.be

 

 

Hoe hou ik mijn borsten gezond?

Doelgroep: vrouwen van elke leeftijd

Ons borstweefsel is kwetsbaar. Opgehoopte afvalstoffen kunnen voor verklevingen en pijnlijke plekjes zorgen. Maar ook onze liefde en verdriet kunnen in onze borsten huizen. Deze avondvullende lezing met mini-workshop gaat dieper in op alle aspecten (fysiek, emotioneel, energetisch) om je borsten gezond te houden en er van te genieten.
Website: www.borstweefselbehandelingen.be