Category

Uncategorized

bijscholingsdag over de menopauze online

By | Uncategorized | No Comments

De bijscholingsdag TAO van de menopauze, die gepland stond op 8 november in Eindhoven, gaat vanwege covid, en het feit dat zowel de docenten als de deelneemsters uit verschillende landen komen, online. Dat betekent dat er nog plek is voor jou!

Ben jij een vrouw die met vrouwen werkt en die graag meer wil kennis wil opdoen over de menopauze als belangrijke fase in elk vrouwenleven? Je bent van harte welkom om mee te doen met deze bijscholingsdag. Stuur een mailtje naar leenseva@gmail.com om je aan te melden.

Meer info vind je op: www.taolessen.nl/workshops/bijscholing

Time for change: laatste lessen in Monnickendam

By | Nieuws, Uncategorized | No Comments

Aan het eind van 2019 ga ik, na 10 fijne jaren, mijn studio in Monnickendam vaarwel zeggen.

Dat doe ik met vreugde, én met pijn in het hart!

Hoe het begon

Ik weet nog zó goed hoe ik hier in 2009 begon… Het verbouwen van de studio en het bouwen van mijn eerste website met de prachtige schelpen- en portretfoto’s van Rieta Mulder. Het verspreiden van flyers, en het mooie artikel in Prettig Weekend, waar meteen al heel veel belangstellenden op af kwamen… Wat was het spannend om de eerste open lessen te geven!

Het aantal lessen groeide explosief. Al gauw gaf ik 7 a 8 lessen per week. Van al dat lesgeven en van al die fijne cursisten die elke week weer kwamen (en nog steeds komen) leerde ik ontzettend veel. Ik kreeg het lesgeven echt in de vingers, ontwikkelde mijn eigen stijl en specialisaties, en besloot in 2013 dat het ook tijd werd om workshops te gaan geven in de weekends.

Dieper gaan

In deze workshops en trainingen, die ik gaf (en geef) in Amsterdam en Utrecht, kon ik nog beter mijn ei kwijt. Tijdens een dag-workshop, en zeker tijdens een heel weekend, kan je de training nog veel dieper in jezelf laten aankomen. Het is een heel bijzondere ervaring om mijn cursisten te mogen begeleiden bij de diepe reizen die ze in zichzelf maken, en ik voel me elke keer weer enorm dankbaar dat ik dit werk mag doen. En omdat ik het zulk heerlijk werk vind, is ook het aanbod van de workshops en trainingen de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Het werken tijdens de week én in het weekend vraagt veel. Het is tijd om een keuze te maken. En dat betekent dat ik mijn studio in Monnickendam los ga laten, en me alleen nog ga richten op de workshops en de jaartrainingen.

Ook in mijn privéleven is het trouwens time for change: ik laat ook mijn woonhuis in Monnickendam los, en ga, samen met mijn partner Cees op weg naar nieuwe avonturen.

Dankbaarheid

Het loslaten van 10 jaar leven en werk vraagt om een zorgvuldig proces van ont-vlechten. En het is een oefening in dankbaarheid. Ik voel me dankbaar voor elke cursist die de afgelopen 10 jaar naar mijn lessen en workshops is gekomen. Wat heb ik veel van jullie geleerd! Ik voel dankbaarheid voor mijn knusse studio op de zolder in Monnickendam, die mij al die jaren zo warm heeft ontvangen, en waarin ik de tijd heb gekregen en genomen om het vak van TAO-trainer in de vingers te krijgen. En dankbaar voor de TAO zelf, die zich al 15 jaar door mijn leven weeft, en die mij op mijn pad zal blijven begeleiden.

Ik zal tijdens de laatste lessen in het najaar van 2019 waarschijnlijk continu een glimlach op mijn gezicht hebben…,  en af en toe een traan.

> Lesrooster najaar 2019 in Monnickendam

> Aanbod workshops en jaartrainingen in Amsterdam en Utrecht

Korting op jaartrainingen

By | Uncategorized | No Comments

Goed nieuws!

Als je deelneemt aan één van de workshops op 15 en 16 september in Utrecht, krijg je korting bij het inschrijven voor de jaartrainingen. De vroegboek-korting blijft voor jou geldig.

Bovendien is er korting op de workshops zelf, als je je inschrijft voor beide workshops tegelijk. Wees er dan wel snel bij, want voor de workshop op zaterdag ‘Poas: spier van de ziel’ zijn nog maar 1 à 2 plekken vrij.

Inschrijven kan via: info@taolessen.nl 

15 september: Psoas: spier van de ziel
16 september: Thuiskomen in je buik en bekken

start 30 september: Psoas en Bekkenbodem jaartraining voor vrouwen
start 6-7 oktober: TAO voor maanvrouwen jaartraining
start 24-25 november: Balans – compassie – wijsheid (TAO voor maanvrouwen verdiepingsjaar)

15-16 september: workshops in Utrecht

By | Uncategorized | No Comments

Aan het eind van de zomer geef ik weer eens 2 basis-workshops in Utrecht!
Kort, krachtig en leerzaam als losse workshop, en handig als introductie voor de jaartrainingen.
Bovendien zijn deze twee workshops ook in combinatie met elkaar te volgen – mét korting!

Klik op de workshops voor meer info:

Wat weet ik van jou?

By | Uncategorized | No Comments

Wat weet ik van jou?

 

Binnenkort gaat de nieuwe Europese wetgeving over de bescherming van persoonsgegevens in. Dat betekent dat jij het recht hebt om te weten welke gegevens ik over jou verzamel, en wat ik daarmee doe.

Hieronder heb ik het voor je op een rijtje gezet.

Ik verzamel en bewaar persoonsgegevens voor:

 • Het kunnen versturen van mijn nieuwsbrief
 • Het onderhouden van contacten met cursisten en geïnteresseerden
 • Financiële administratie/boekhouding
 • Het aanleggen van een (klein) dossier bij privé-sessies
 • Het contact onderhouden met geïnteresseerden via Facebook

Wat ik opsla:

 • Nieuwsbrief: voornaam, achternaam, e-mailadres, informatie-voorkeur (wekelijkse lessen, workshops), aanmeld-datum
 • Contacten: voornaam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, (evt) postadres
 • Financiële administratie: voornaam, achternaam, (evt) postadres, (evt) bedrijfsnaam, gevolgde cursus/training, datum en bedrag van de betaling
 • Privé-sessies: informatie die relevant is voor eventuele vervolg-sessies.
 • Facebook: als je één van mijn Facebook-pagina’s of berichten hebt geliked (‘Studio Luce Tao Lessen’ of ‘Le Tao de la Femme Lune Netherlands & Belgium’), is dat mij bekend, en is dus jouw Facebook-pagina bij mij bekend. Of ik deze kan bekijken is afhankelijk van jouw eigen privacy-instellingen.

Beveiliging:

 • Nieuwsbrief: alle gegevens zijn beschermd via een wachtwoord binnen de digitale omgeving van mijn wordpress -website
 • Contacten: alle gegevens zijn beschermd via een wachtwoord op mijn computer en telefoon, en worden opgeslagen en gesynchroniseerd via mijn google-account (ook beveiligd met een wachtwoord).
 • Financiële administratie: de gegevens zijn opgeslagen op de harde schijf van mijn computer, en beveiligd door een wachtwoord.
 • Privé-sessies: de aantekeningen worden gemaakt op papier, en bewaard in een afsluitbare kast. In een enkel geval worden gegevens over privé-sessies opgeslagen op de harde schijf van mijn computer, en beveiligd door een wachtwoord.  Na beëindiging van de sessies worden de gegevens (zowel op papier als digitaal) vernietigd.
 • Facebook: het beheer van de Facebook-accounts is beschermd door een wachtwoord.

Gegevens beheren / wissen:

 • Je kunt altijd inzage vragen in de gegevens die ik van jou bewaar, en vragen om deze eventueel te wissen.
 • Je kunt altijd je abonnement op de nieuwsbrief opzeggen.
 • Je kunt altijd je ‘like’ van de Facebook-pagina ongedaan maken.
 • Je gegevens worden bewaard zo lang deze van nut zijn voor  bovenstaande doel-einden (publiciteit, contact, dossiervorming) of tot jij zelf vraagt om de gegevens te wissen.
 • Er is een wettelijke verplichting om de financiële administratie gedurende 7 jaar onveranderd te bewaren.

Er staat ook een uitgebreide en meer formele privacy-verklaring op mijn site.

TAO voor vrouwen: nog 1 plek vrij

By | Uncategorized | No Comments

Bij de workshop op 24 september is nog 1 plek vrij!

 

In de workshop TAO voor vrouwen – van stress naar levenskracht, krijg je in één dag een aardig overzicht van wat de Taoïstische traditie van de innerlijke alchemie voor jou als vrouw kan betekenen. Thema’s die aan de orde komen:

 • thuiskomen in je buik en bekken
 • van stress naar levenskracht
 • psoas: spier van de ziel
 • bekken: bron van vitaliteit
 • meer energie met de ovarium-ademhaling

Wat is Le Tao de la Femme Lune®?

TFL b

Het systeem waarmee we werken heet oorspronkelijk Le Tao de la Femme Lune®, en is ontwikkeld door de Franse Senior Healing Tao instructrice Fabienne Flamand. Zij geeft les in Frankrijk en Frans-Polynesië.

De Femme Lune training is speciaal ontwikkeld om vrouwen in contact te brengen met hun kracht, wijsheid, vitaliteit en levensvreugde.

In de workshops van Le Tao de la Femme Lune® (Vrouwen Tao) werken we met muziek en vloeiende bewegingen. Fysieke oefeningen worden afgewisseld met energetische meditatie-oefeningen en rustfases.

 

Alle vrouwen zijn van harte welkom!
Meer info over de inhoud, tijd, locatie en inschrijven, vind je hier: www.taolessen.nl/intro-jaden-prinses

Korting voor vroege vogels!

By | Uncategorized | No Comments

Tot 10 september geldt er nog een vroegboekkorting op de jaartrainingen in Amsterdam

 

> Geheimen van de jaden Prinses – de TAO van het Jaden Ei 

Voor alle vrouwen die in contact willen komen met hun kracht en wijsheid, innerlijke balans willen vinden, en op zoek zijn naar minder stress en meer vitaliteit. Dit is een speciale Healing Tao training voor vrouwen, die bedoeld is om ons bekkengebied – de bron van onze vrouwelijke wijsheid en kracht – te verkennen en te helen. We gebruiken hiervoor yoga, chi kung, dans, taoïstische meditatie (innerlijke alchemie) en…. een jaden eitje! Veel meer over deze bijzondere jaartraining (3 weekends) lees je hier

> Psoas en Bekkenbodem jaartraining voor vrouwen

Een unieke kans om gedetailleerd te leren werken met je psoas en je bekkenbodemspieren, en tegelijk om ten diepste thuis te komen bij jezelf. Psoas: spier van de ziel. Bekkenbodem: bron van vreugde en vitaliteit. Een training die zowel geschikt is voor beginners als voor professionals die op zoek zijn naar heling en verdieping. Het beloven drie heerlijke weekends te worden! Meer info vind je hier

Waar?


De jaartrainingen vinden dit jaar plaats in Amsterdam, in de prachtige studio Naar Zee. De studio ligt aan het water van het IJsselmeer, en is goed te bereiken met de auto (2 minuten van de ring), en met het openbaar vervoer (tram vanaf A’dam CS). Je kunt parkeren voor de deur, gratis parkeren op zondag. 

 

Deelneemsters aan eerdere jaartrainingen schreven: 

♥ Merel: “Nogmaals ontzettend bedankt voor de voedende,verrijkende, leerzame training en complimenten voor je zeer bekwaam, professioneel en ‘schoon’ (in de zin van opgeruimd) trainerschap. Ik had gisteren op de fiets een enorm hemelse gewaarwording van de kringloop en zal sowieso terugkijken op de zonnige weekends als een hemels geheel. Bedankt!”

♥ Eva: “Een weekend bij Eva ervaar ik als een weldadige manier om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Ik ben verbaasd dat zulke eenvoudige oefeningen zo’n diepgaande werking kunnen hebben. Hierdoor groeit de verbinding met mijn lijf op een plezierige, speelse manier en dit kan na een weekend nog lang doorwerken. Het is mooi om te merken hoe Eva met haar lichte, warme en doorleefde manier van lesgeven binnen korte tijd een prettige, open sfeer weet te creëren. De nadruk ligt op het ervaren zelf (met muziek!), een fijne ingang. “

♥ Kyra: “Tao is voor mij een fantastische manier om een balans te vinden tussen leven in een hectische onpersoonlijke wereld en ontspanning, liefde en rust. Eva is een zeer prettige docent die je persoonlijke aandacht geeft, het onderste uit de kan haalt en erg bekwaam is in haar vak! Ik heb verschillende weekenden bij Eva meegedaan, het is hard werken, maar je haalt er echt heel veel uit! Het voelt alsof ik na elk weekend weer enorm gegroeid ben. Bedankt Eva!”

♥ Anouk: “Heel spannend vond ik het om me op te geven voor “De Geheimen van het Jaden Ei”. Ik verblijf meestal in mijn hoofd- en hartgebied en weet soms eigenlijk helemaal niet zo goed wat daaronder allemaal gebeurt. Ik ben blij dat ik steeds meer contact kan maken. Niet altijd makkelijk, maar wel helend, voedend en echt. De manier waarop Eva ons hierbij begeleidt, is heel fijn. Ze is in staat om ieder het gevoel van ruimte te geven om haar persoonlijke verhaal te ervaren. Ze is nabij in dat proces en laat het tegelijkertijd bij jezelf waardoor je je eigen kracht ervaart. Dat is echt een kunst!”

Nog 1 plek vrij in Jaden Prinses verdiepingsjaar

By | Uncategorized | No Comments

Er is nog maar 1 plekje vrij in het

Jaden Prinses verdiepingsjaar – Gezonde botten en hormoon-klieren 

Kom jij met ons meedoen?

Botten (weekend 1 & 2)

Onze botten zijn geen dode materie, maar levend weefsel. Weet je hoe FIJN het is om bewustzijn in je botten te hebben? Het geeft een diep gevoel van aarding en vertrouwen.

Als de botten eenmaal tevreden gaan ‘zoemen’, krijgen wij toegang tot hun diepe, voor-ouderlijke wijsheid, en profiteren wij van een enorme toename van energie en kracht.

Hormoonklieren (weekend 3)

Als we de verschillende hormoon-klieren in ons lichaam zacht en ontspannen maken, bloeien ze open als prachtige, geurige bloemen. Ze gaan beter functioneren en raken onderling uitgebalanceerd. Hierdoor raakt ook de hormoon-huishouding van je lichaam beter in balans.

Onze klieren zijn direct verbonden met de fysieke en energetische middenlijn van ons lichaam, een gebied dat we soms ook aanduiden met ‘het middenkanaal’. Daarom is dit weekend niet alleen ideaal om je hormoonhuishouding in balans te brengen, maar ook om meer helderheid te ontwikkelen over de ambities en doelen in je leven. Waarheen leidt jouw levenspad?

Meer info vind je hier: www.taolessen.nl/workshops/jaden-prinses-verdiepingsjaar

Wil je je opgeven? Mail of bel: eva@taolessen.nl / 06-24987544

Gratis proefles dinsdag 12 september 17.30 – 19.00

By | Uncategorized | No Comments

Ik heb de hele zomer hard gewerkt aan het ontwikkelen van mijn nieuwe training/lessenserie:

TAO YIN voor vrouwen: yoga voor de psoas en de bekkenbodem

Ik ben super-geïnspireerd om deze training te gaan geven!
Het is echt heel bijzonder en krachtig materiaal (al zeg ik het zelf 😉 )

De combinatie van:
> psoas-oefeningen (voor diepe ontspanning van je onderrug en bekken)
> en bekkenbodem-oefeningen (ter voorkoming of verbetering van bijvoorbeeld incontinentie, verzakkingen, pijn of menstruatieklachten),
werkt heel diep door in je hele systeem.
Lichaamshouding, heupen, schouders, wervelkolom… je hele lichaam profiteert mee als je psoas en bekkenbodem eenmaal gelukkig zijn. En je krijgt er meer energie van!

Extra les dinsdag van 17.30 – 19.00 uur

Blijkbaar trilt deze boodschap al door het universum, want de wekelijkse les op de woensdagavond zit intussen al helemaal vol.
Daarom heb ik een extra les gepland op dinsdagavond, van 17.30 tot 19.00 uur.

Gratis proefles dinsdag 12 september

Op dinsdag 12 september is er een gratis proefles, de week erna gaan de lessen – bij voldoende belangstelling – van start. 
De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren, maar de werking is diepgaand. Daardoor zijn de lessen interessant voor zowel beginners als gevorderden. Alle vrouwen kunnen meedoen, en iedereen is welkom.

Ken je misschien iemand voor wie deze lessen interessant zouden kunnen zijn?
Wil je dan zo vriendelijk zijn om dit artikel door te sturen?

Wil je zelf meedoen met de lessenserie of de gratis proefles? Meld je dan aan bij Eva van der Plas: eva@taolessen.nl / 06-24987544.

Meer info over deze lessenserie vind je hier: www.taolessen.nl/lessen/bb-yoga/ 
Meer info over het rooster en de lesprijs vind je hier: www.taolessen.nl/agenda/lesrooster/ 

Psoas en bekkenbodemtraining voor vrouwen in Amsterdam

Er is ook een jaartraining (3 weekends) over de psoas en de bekkenbodem in Amsterdam!
Hier lees je er meer over: www.taolessen.nl/pbb-jaartraining/

Loslaten! de zomernieuwsbrief is uit

By | Uncategorized | No Comments

Hier lees je de nieuwe zomernieuwsbrief, met een overzicht van alle trainingen en nieuwe lessen van komend seizoen: 

 • Dag-workshop 24 september: TAO voor vrouwen – van stress naar levenskracht
 • Psoas- en bekkenbodem jaartraining voor vrouwen
 • TAO van het Jaden Ei: geheimen van de jaden prinses
 • Jaden Prinses verdiepingsjaar: gezonde botten en hormoonklieren
 • Wekelijkse lessen in Monnickendam, onder andere de nieuwe les: Tao Yin voor vrouwen – yoga voor de psoas en de bekkenbodem
 • en meer nieuws!

Je kunt de nieuwsbrief hier lezen