Psoas en Bekkenbodem jaartraining

voor vrouwen

Psoas: spier van de ziel

Bekkenbodem: bron van vreugde en vitaliteit

 

Docent: Eva van der Plas
Locatie: Amsterdam

Wonderspieren

Deze jaartraining is een unieke kans om gedetailleerd te leren werken met je psoas- en je bekkenbodemspieren. In deze training oefenen we veel om deze spieren te leren kennen, te leren ontspannen, en een gezonde spiertonus te creëren. Maar er is meer, want de psoas en de bekkenbodem zijn echte wonderspieren.

Thuis bij jezelf

Het interessante van de psoas en de bekkenbodem is dat deze spieren de toegang vormen tot diepere, vaak onbekende lagen in jezelf. We kunnen veel van ze leren:

  • Hoe kom ik thuis in mijn lichaam en land ik op aarde?
  • Hoe beheer ik mijn energie en bewaak ik mijn grenzen?
  • Hoe ga ik om met mijn emoties?
  • Wie ben ik écht en wat wil ik wérkelijk met mijn leven?

Verborgen dieptes

Deze jaartraining in de vorm van 6 dag-workshops, is een steeds subtielere en diepere ontdekkingstocht naar de verborgen lagen van je lichaam, je emoties en je energie. Je hervindt het contact met je innerlijke wijsheid en intuïtie. Hoe dieper je in jezelf zinkt, hoe meer rust, ontspanning, balans, energie en plezier er (weer) in je leven komen.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor elke vrouw die bereid is om diep in zichzelf te duiken. De training is ook geschikt voor professionals die hun eigen psoas en de bekkenbodem beter willen leren kennen. De opgedane innerlijke wijsheid kan je inzetten in je eigen leven en werk.

Methode

Yoga, chi kung, dans, ontspanning en meditatie (innerlijke alchemie) worden gecombineerd tot een krachtige en originele mix die is gebaseerd op de jarenlange persoonlijke zoektocht en ervaring van docente Eva van der Plas.

Website psoas & bekkenbodem

de psoas en bekkenbodemtraining heeft een eigen website: psoasbekkenbodem.training. Hier vind je veel meer info over waarom de psoas en de bekkenbodem zo bijzonder zijn!

Neem maar eens een kijkje op:

psoas & bekkenbodem

Docent

Ik ben Eva van der Plas.  Ik verdiep en specialiseer me al jaren in de wonderlijke dieptes van de psoas-spier en de kracht en wijsheid van het vrouwelijk bekkengebied. Ik ben opgeleid als docent Healing Tao, Tao Yin,Le Tao de la Femme Lune®, en kringspieryoga. Ook ben ik leerling van psoas-expert Liz Koch.

In 2013 ontwierp ik, samen met mijn collega en vriendin Paula Marissink, het concept voor de ‘psoas- en bekkenbodemtraining voor vrouwen‘. Ruimte creëren voor vrouwen om te aarden, te ontspannen en te genieten stond voor ons centraal.

We hebben het psoas- en bekkenbodemweekend jarenlang met veel plezier gegeven en het was altijd volgeboekt. Zo kwamen wij erachter dat héél veel vrouwen behoefte hebben aan een plek waar ze simpelweg kunnen uitrusten, samen plezier kunnen maken, en helemaal terug bij zichzelf kunnen komen!

Intussen is deze weekend-training uitgegroeid tot deze jaartraining. Nog steeds speciaal voor vrouwen, en nog steeds in de eerste plaats gericht op aarden, ontspannen, genieten en thuiskomen bij jezelf.

In deze training worden yoga, chi kung, dans, ontspanning en taoïstische meditatie (innerlijke alchemie) gecombineerd tot een krachtige en originele mix. Deze is gebaseerd op  mijn eigen jarenlange zoektocht en ervaring, en op de bijzonder inspirerende samenwerking met Paula Marissink.

Kennismaken?

Als je eerst eens kennis wilt maken met de docente en de methode, ben je van harte welkom bij de dag-workshops:

Data Jaartraining 2020-2021

> De data van alle workshops en jaartrainingen zijn gewijzigd. Binnenkort verschijnt de nieuwe planning.

> Houd deze website, de nieuwsbrief of de Facebook-pagina in de gaten.

Tijd & plaats

Binnenkort meer info

Kosten & betaling

> € 570,- (cursusprijs voor 6 dagen)
> Vroegboekkorting: € 540,- (tot 1 augustus)

Je plek is gereserveerd zodra dit bedrag is overgemaakt op rekening: NL 55 TRIO 0784 8290 55 tnv Eva van der Plas, Monnickendam Informeer van tevoren of er nog plek is!

Info en opgave:

06-24987544 (Eva) / info@taolessen.nl  

Kennismaken? Je bent van harte welkom bij één van de workshops:
> Psoas: spier van de ziel en
> Thuiskomen in je buik en bekken.

Resterende data 2019-2020
  • zaterdag 23 mei 2020 > reserve-datum: 31 oktober 2020
Tijd & plaats

10.00 -17.00 uur

Naar Zee Yoga
Bert Haanstrakade 102
1087 DN Amsterdam

Inhoud:

De serie vormt één geheel.

Dag 1 & 2: Ontspannen & opladen

Pfffff…. Heb jij het ook zo druk? Lukt het je om bij alle drukte ontspannen te blijven? Hoeveel energie heb je voor de dingen die je doet? Lukt het je om op tijd je grenzen aan te geven? Ben je eigenlijk nog blij? In dit weekend onderzoeken we hoe je psoas en je bekkenbodem je kunnen helpen om diep te ontspannen én op te laden. En om thuis te komen bij jezelf. Hè hè…!

 Dag 3 & 4: De hart-connectie – over het aarden van je emoties

Emoties hebben hun zetel in het hart, zo leert ons de oude Chinese filosofie. Door ons hart te verbinden met onze psoas-spieren en onze bekkenbodem, kunnen we onze emoties een stevige basis geven. Je kunt dan wérkelijk gaan voelen hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Door je emoties een veilig ‘thuis’ te geven in je eigen centrum hoef je ze niet meer te onderdrukken en gaan ze toch niet met je op de loop. Je kunt op moeilijke momenten dichter bij jezelf blijven.

Dag 5 & 6: Een thuis voor de ziel

De psoas wordt ook wel de ‘spier van de ziel’ genoemd. Dit komt omdat hij je helpt om in je centrum, je kern aanwezig te zijn en daar te voelen wat je nodig hebt. Diep in je bekken liggen – als geheime schatten – je vrouwelijke seksuele organen verborgen. Zij helpen je om contact te maken met je aangeboren vrouwelijke wijsheid en intuïtie. Een ontspannen psoas en een levendig bekken helpen je om tot je kern te komen. Wie ben je werkelijk? Wat wil je écht? Waar liggen je verlangens en doelen in dit leven?

Regels voor inschrijven en annuleren

De inschrijving gaat op volgorde van betaling. Nadat het cursusbedrag is betaald, is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren. Alleen als er iemand van de (eventuele) wachtlijst je plek in wil nemen, of als je zelf een plaatsvervanger hebt, kan ik het betaalde bedrag terugstorten. Als ik zelf de training moet annuleren, worden alle reeds betaalde cursusbedragen uiteraard teruggestort.

Corona

Als delen van de training niet door kunnen gaan vanwege het Corona-virus, zal de desbetreffende dag worden doorgeschoven naar de eerstvolgende datum, en schuift de laatste les door naar een reserve-datum aan het eind van de serie.

Als je zelf een dag niet kunt bijwonen vanwege ziekte of klachten, is er een audio-opname beschikbaar, om de dag achteraf thuis te kunnen volgen. In dat geval is restitutie van het cursusbedrag niet mogelijk.