Welkom op de site van Studio Luce Tao Lessen. Heb je lessen of een workshop gevolgd en is het je goed bevallen? Misschien wil je hier (hélemaal onderaan de pagina) een berichtje achterlaten om anderen weer enthousiast te maken.

Alvast bedankt!

Eva van der Plas

Eva van der Plas

About Eva van der Plas

28 Comments

 • Renate schreef:

  Zachter, steviger en meer in balans voel ik me na drie hele mooie weekenden TAO voor maanvrouwen. Wat een rijkdom aan nieuwe ervaringen en kennis. Vond de groep ook erg fijn. Was verwonderd door de openheid en bereidheid van de deelneemsters. Bedankt lieve Eva voor je fijne begeleiding de diepte in.

 • Alex schreef:

  Een hele prettige psoas workshop met Eva gehad. Het is heel inspirerend om les te krijgen van iemand die de tao energie zo mooi belichaamt. Misschien was dat wel de belangrijkste les. Mijn psoas is nu lekker “sappig” en dat wil ik graag zo houden.

 • Anouk schreef:

  Het weekend was weer mooi! Dank allemaal en aan Eva in het bijzonder : )! Ik ben zo blij met het contact met de/onze natuur tijdens de training. Het thema was compassie en daarbij kwam o.a. het hart-vuur voorbij. Om te zorgen dat het hart zich verwarmde, maakten we contact met de kleuren van de opgaande/ondergaande zon. Toen ik van de week op de fiets terugreed naar huis, zag ik zo’n mooie zonsondergang en ging mijn hart ook gelijk “aan”. Dat raakt me.

  Ik heb ook veel aan de manier waarop Eva ons begeleidt. Ik ga uit het denken en in het ervaren op een speelse manier. Tot in mei weer!

 • Eva van der Plas schreef:

  Uit een mail van Annie:
  “Dag lieve Eva,
  Het was een heerlijk weekend voor mij, ik beleefde het intenser, bewuster dan de vorige keer. Toen was alles nieuw. Ik ben heel blij dat ik mij er opnieuw voor heb ingeschreven.
  Dankbaar en blij voel ik mij. De locatie was ook erg prettig.
  Toen ik vandaag weer op mijn werk kwam, voelde het of ik er een hele tijd niet geweest was. Ik zit goed in mijn energie.
  Jij geeft op een super manier les, respectvol en natuurlijk. Mijn complimenten voor jou.”

 • Merel schreef:

  Bedankt voor het diepgaande weekend – gezonken in mijn bekken waarvan ik normaliter altijd weg blijf, heel interessant om te bemerken, dat mijn gangbare bewustzijn van mijn lichaam en mijn adem nooit zo ver reikt, en de laatste dagen dus wel, met als gevolg een heel geankerd, steviger, rustiger – serener uitgangspunt.

 • Kitty schreef:

  Lieve Eva, ik vond de psoas workshop diep ontspannend. Je geeft op zo’n prettige manier les. Alles wat je doorgeeft, dat BEN je ook echt. Dat werkt! Ik heb er van genoten.

 • Eva van der Plas schreef:

  Bertina schreef:
  Bedankt lieve Eva en alle lieve medecursisten. Ook weer voor dit weekend. Het heeft me weer een stapje verder gebracht in zelfacceptatie op een zachte, liefdevolle manier. Ik kijk uit naar ons volgende weekend in maart a.s. Hartegroet Bertina

 • Catoke schreef:

  “Vorig weekend heeft me goed gedaan. Ik heb zeer genoten. Ik vond het ook intens en weer heel anders dan het eerste weekend. Bijzonder om te ervaren. Het voelde alsof mijn hersenen aan het un-winden waren. Ik ben de eerste dagen heel moe geweest, nu weer wat meer energie. Het contact maken met de organen is zo’n nieuwe kijk op mijn lichaam, het geeft me veel. Ook het contact met de voeten: grond, aarde, en van daaruit bewegen. Ik ben blij dat ik je gevonden heb en vind dat je het mooi, inspirerend en liefdevol begeleid.”

 • Mathilde schreef:

  Ik vind tao een heel mooie verfijnde aanvulling op het lichaamswerk dat ik al doe. Tao biedt me nieuwe mogelijkheden om bij mezelf te blijven, mijn centrum te vinden en mijn energie in mijzelf te laten stromen. Na een weekend geniet ik nog lang na: van de rust in me, van mijn centrum voelen en hoe snel ik daar nu elke keer contact mee maak. En vooral van de zachtheid en warme liefdevolle houding naar mezelf, die Eva zo mooi neerzet. Ik vind dit echt heel waardevol, grote dank!

 • Merel schreef:

  Nogmaals ontzettend bedankt voor de voedende,verrijkende, leerzame training en complimenten voor je zeer bekwaam, professioneel en ‘schoon’ (in de zin van opgeruimd) trainerschap.
  Ik had gisteren op de fiets een enorm hemelse gewaarwording van de kringloop en zal sowieso terugkijken op de zonnige zondag (en alle weekenden waren zonnig) als een hemels geheel.
  Bedankt!
  Merel

 • Eva schreef:

  Een weekend bij Eva ervaar ik als een weldadige manier om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Ik ben verbaasd dat zulke eenvoudige oefeningen zo’n diepgaande werking kunnen hebben. Hierdoor groeit de verbinding met mijn lijf op een plezierige, speelse manier en dit kan na een weekend nog lang doorwerken.
  Het is mooi om te merken hoe Eva met haar lichte, warme en doorleefde manier van lesgeven binnen korte tijd een prettige, open sfeer weet te creëren. De nadruk ligt op het ervaren zelf (met muziek!), een fijne ingang. Heel veel dank Eva voor de gelegenheid die je schept om met deze waardevolle methode te werken!

 • Anke schreef:

  Ik raad iedere vrouw de training Psoas- en Bekkenbodemweekend aan, want deze training helpt echt om minder in je gedachten te zitten en meer te voelen en te ‘zijn’. Daarnaast is Eva een leuke en goede docente. Ze helpt je verder in dit proces en dat doet ze heel respectvol en met humor. Bedankt Eva voor dit fijne en leerzame weekend! Liefs, Anke

 • Annelies schreef:

  Eva, heel hartelijk dank voor jouw mooie Psoas-Bekkenbodem-weekend. Ik heb erg veel geleerd over manieren om mijn heupgebied te ontspannen. Een dag na het weekend ervoer ik geen enkele spanning in het gebied dat normaal gesproken stram en stijf is. Ik voelde me zo licht als een veertje. Een paar dagen later voelde ik de klachten weer opkomen. Dus het is voor mij een interessant signaal om voortaan op te merken: voel ik stijfheid, dan kan ik teruggrijpen op mooie methodieken die Eva ons geleerd heeft tijdens het weekend. Eva is professioneel, laat iedereen in haar waarde, stuurt bij waar nodig, maar laat ook los waar nodig. Ze maakte me bewust van de signalen die mijn lichaam afgeeft. De locatie in Utrecht was ook heel prettig. Het weekend zat erg mooi in elkaar. En niks Moest, ook zo fijn. Dank je!

 • Kyra schreef:

  Tao is voor mij een fantstische manier om een balans te vinden tussen leven in een hectische onpersoonlijke wereld en ontspanning, liefde en rust vinden. Elementen uit die de Tao die mij helpen zijn bewustwording, zelfvertrouwen opbouwen, zelfacceptatie, grenzen, in contact staan met mezelf en het universum en healing van het verleden.
  Eva is een zeer prettige docent die je persoonlijke aandacht geeft, het onderste uit de kan haalt en erg bekwaam is in haar vak! Ik heb verschillende weekenden bij Eva meegedaan, het is hard werken, maar je haalt er echt heel veel uit! Het voelt alsof ik na elk weekend weer enorm gegroeid ben. Bedankt Eva!

 • Eva schreef:

  Veerle W. schrijft:
  Ik ervaar alleszins dat Tao een super goed effect op me heeft; anders zou ik niet blijven komen 😉 Ik probeer dagelijks na het opstaan Tao te doen en dat lukt me vrij goed. Ik merk dat ik meer ontspannen, rustiger door mijn dagen ga als ik met Tao ben kunnen beginnen. In het algemeen ben ik dichter bij mezelf, beter gegrond en kan ik veel beter aanwezig zijn bij wat er ook is. Daardoor vind ik ook weer sneller mijn evenwicht en rust. Ik kan ook beter grenzen aangeven, voelen wat ik nodig heb en daarvoor zorgen door bijv afspraken te cancelen zodat ik rust krijg. Dit lukte me vroeger niet, maar nu ben ik daar veel rigoureuzer in geworden. En het grappige is dat men dat ook van me neemt terwijl ik altijd bang was om anderen te ontgoochelen of in de problemen te brengen door een afspraak af te zeggen 🙂

 • Eva schreef:

  Veerle V. schrijft:
  Hallo Paula en Eva,
  Ik wil jullie eerst en vooral bedanken voor het heerlijke weekend.
  Het was precies wat ik nodig had om mijn buikgevoel te vertrouwen en door te zetten op de weg die ik al was ingeslagen. Doe vooral zo verder want jullie zijn met heel belangrijk werk bezig. Ik kijk uit naar het verdiepingsweekend. Nogmaals heel hartelijk bedankt voor jullie wijze lessen en om de ruimte te bieden om onszelf te leren her-ontdekken!

 • Evelien schreef:

  Het psoas- en bekkenbodemweekend was voor mij in één woord: “thuiskomen”. Geweldig! Eva en Paula, ik vind jullie een krachtig koppel! Jullie vullen elkaar aan, zoals oranje en blauw of rood en groen of geel en paars. Ik ben wer een stapje dieper in mezelf. Heb de eeuwigheid in het hier en nu ervaren. En als kers op de taart mailen jullie nu ook nog de reader met alle informatie en alle in het weekend gebruikte muziek……het voelt als kadoos. Dank!!

 • Annemarie schreef:

  Lieve Eva,
  Het weekend heeft me enorm geholpen bij de overgang van twee jaar sterk en rustig (moeten) zijn naar weer meer gevoelens toelaten. Dat speelde al een tijdje, maar nu gebeurde het ook. Als een reptiel die zijn huid afstroopt om in een nieuwe huid verder te kunnen groeien. Dank je wel daarvoor.
  Annemarie

 • Anouk schreef:

  Balans was het thema van de kaart die ik afgelopen trainingsweekend trok. Deze kaart gaf me niet alleen een waardevolle boodschap mee, maar is voor mij ook een mooi woord om te omschrijven wat de training met me doet: me in balans brengen. O.a. door dans.

  Heel spannend vond ik het om me op te geven voor “De Geheimen van het Jaden Ei”. Mijn hoofd vond er vanalles van en tegelijkertijd voelde ik ook heel sterk dat het een mooie ingang zou kunnen zijn om meer contact met de aarde te krijgen. Ik verblijf meestal in mijn hoofd- en hartgebied en weet soms eigenlijk helemaal niet zo goed wat daaronder allemaal gebeurt en zit. Ik ben blij dat ik hiermee steeds meer contact kan maken door wat we doen. Niet altijd makkelijk, maar wel helend, voedend en echt.

  Het is een reis naar binnen die je op je eigen manier kunt maken. Hierbij trouw blijven aan mezelf is voor mij een hele uitdaging. Zeker als het er anders uitziet dan de reis van de anderen. De manier waarop Eva ons hierbij begeleidt, is heel fijn. Ze is in staat om ieder het gevoel van ruimte te geven om haar persoonlijke kleur en verhaal te ervaren precies zoals het is. Ze is nabij in dat proces door haar aanwezigheid en laat het tegelijkertijd bij jezelf waardoor je je eigen kracht ervaart. Weer die balans. Dat is echt een kunst!

 • Mariette schreef:

  Wat was het mooi de les van gister, het ontroerde me enorm de zonsondergang, ervaren dat vuur en water weldegelijk met elkaar kunnen. Het beeld van de mist, damp. Mijn beeld was van spetterend sissend water en uitdovend vuur.
  Eva, je bent kundig, liefdevol en zorgzaam!

 • Eva schreef:

  Alberto schreef:
  Thank you from my heart dear Eva for bringing the authenticity of your joyfull and bright presence which is the essence for being an effective teacher..One can have a lot of knowledge and training but it is who you are the most powerful agent of transformation…..Thanks Alberto

 • Eva schreef:

  Anna schreef:
  Euritmia, ossia arte del movimento. Questo mi viene in mente quando ripenso alla bella e intensa esperienza che ho vissuto lo scorso settimana grazie al Seminario “Il Tao della sessualità” tenuto da Oscar Valentini ed Eva Van der Plas. Ho ritrovato il ritmo del mio corpo, specialmente della parte addominale e del bacino, e mi sono riscoperta nelle mie movenze femminili attraverso gli esercizi posturali accompagnati dalla musica in sottofondo. E’ stato un entrare in contatto con il proprio corpo e con la sfera emozionale che esso racchiude. Grazie infinite ad Oscar e ad Eva per la loro delicatezza, competenza ed energia positiva. Anna

 • Manja Verhorst schreef:

  Wat een prachtige website, Eva! gefeliciteerd!

  Wat ik graag wil delen met de anderen is het effect van de oefening om de heup te laten indalen. Ik heb vorig jaar een nieuwe heupprothese gekregen. Ik dacht dat de oefening bedoeld was voor mensen met een normale, eigen heup om heupslijtage en andere heupproblemen te voorkomen. Dus eigenlijk deed ik de oefening een beetje voor spek en bonen mee. De laatste tijd had ik weer meer last van mijn heup, ook in huis en niet alleen bij een echte wandeling. Dat gaat nog steeds niet goed. Maar tot mijn verrassing voelde mijn heup de volgende dag veel prettiger. Kon er geen andere verklaring voor geven als dat de oefening me goed had gedaan!
  Het is ontzettend fijn dat Eva altijd zo alert is op de ongemakken in de groep en dan een oefening in haar les inpast, die extra effect kan opleveren en waar de anderen ook iets aan hebben.

 • Eva schreef:

  Uit een mail van Andrea:

  Beste Paula en Eva,
  Bedankt voor het opsturen van de oefeningen.
  Ik heb heel goede herinneringen aan het weekend. Ik vond dat jullie kordaat les gaven met een goede wissel van actievere en rustigere oefeningen. Wat jullie tussendoor vertelden was helder en boeiend omdat jullie uit eigen ervaring spraken.
  Ook het delen met elkaar verliep vlot. (Iets wat bij vrouwengroepen vaak niet het geval is.) Heel knap om dit zo vorm te geven.
  Mijn lichaamsbewustzijn is na dit weekend een stuk beter. Ik doe meer moeite dan daarvoor om b.v. bij alle bewegingen en vooral bij het wandelen op te letten van waaruit ik beweeg, Vanuit oude spanningen of een nieuw gevoel voor het midden van mijn lichaam.
  Nog eens bedankt!
  Andrea

 • Eva schreef:

  Uit een mail van Peter:

  Enkele malen heb ik meegedaan met de psoas-workshops van Eva v/d Plas. Ik ervaar ze als zeer ontspannend voor mijzelf als individu. En ik ervaar het als een bijscholing voor mijzelf als docent Oriëntaalse dans. Ook na 25 jaar ervaring ondervind ik iedere keer de geweldige ondersteuning die deze workshop geeft in het thuiskomen in het lichaam, het aarden en aanwezig zijn, het in het moment zijn, het niet “moeten” maar “mogen” en het speelse wat voor mij de bouwstenen zijn van de dans in het algemeen en de Oriëntaalse dans in het bijzonder. Een aanrader voor iedere danseres !

  Peter Verzijl
  http://www.farouq.nl

 • Eva schreef:

  Uit een mail van Marloes:

  Voor het weekend zat ik niet zo goed in mijn vel en ik wist niet hoe ik daaruit moest komen, maar na deze twee dagen kon ik veel meer bij mezelf blijven en daarna ging het een stuk beter. Voel me rustiger, dieper gezakt in mezelf, met vooral een stuk meer zelfacceptatie en compassie waar ik heel blij mee ben. En dat voel ik nu nog steeds.
  Marloes, Utrecht

 • Eva van der Plas schreef:

  Uit een mail van Rishi:

  Zoals ik je al zei, vond ik het een heel fijne bijzondere dag.
  Heb er echt een nieuw, dierbaar vriendinnetje bij…de Psoas haha
  Voelt essentieel dat ik daar nu bewustzijn van heb!
  Je geeft echt supergoed les…heel inspirerend en authentiek.
  Helemaal doorleefd en doorvoeld….daar hou ik erg van.
  Ik kom vast nog eens een dag bij je meemaken.
  Rishi, Amsterdam

 • Eva schreef:

  Uit een mail van Marijke:
  “Ik maak gelijk even van de gelegenheid gebruik om je te laten weten dat ik iedere donderdag zo geniet.
  Ik merk dat ik er zoveel aan heb. De les die je geeft doe ik in de week nog een paar keer ‘dunnetjes’ over.
  Mijn lijf vindt dat heerlijk! Dank je wel! Marijke”

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.