TAO: het pad van geduld en fundamentele veranderingen

By 27/10/2017Nieuws

De geheimen van de de innerlijke alchemie zijn voor iedereen toegankelijk. Maar om werkelijk de vruchten van deze eeuwenoude wijsheid te plukken, zijn toewijding en geduld noodzakelijk. Deze methode biedt geen quick fix, maar belooft fundamentele en blijvende veranderingen.

Op het TAO-pad…
Het gaat hier om geheime kennis die eeuwenlang door Chinese nonnen en kluizenaressen is overgedragen. Vaak woonden zij op heel afgelegen plekken, ver weg in de bergen, waar zij de kunst van ‘gezond en gelukkig leven’ beoefenden. Als je iets van deze kunst wilde leren, moest je je knapzak pakken en met onbepaalde bestemming op pad gaan….

Geen quick fix
Tegenwoordig is deze kennis voor iedereen toegankelijk. Maar nog steeds zijn het maar enkelingen die zich echt op het pad van de innerlijke alchemie begeven. Misschien is dat omdat het een pad is dat toewijding vraagt, en geduld. Hoewel de methodes erg simpel zijn, belooft de TAO geen ‘quick fix’ voor alle dingen die in jouw leven niet zijn zoals je zou wensen.

Zelfliefde
Wat de TAO wél biedt, is een heel degelijke, en down to earth benadering, die begint bij de basis: zelfliefde. Het écht – diep en consequent – houden van jezelf is vaak een confronterend proces. Het soms behoorlijk hard werken om onszelf helemaal te accepteren zoals we zijn.

Weerstand
Alle wandelaars op dit pad komen weerstand tegen. Het is niet altijd makkelijk, en ook niet altijd leuk, om de minder fijne ervaringen uit ons verleden helemaal toe te laten tot ons bewustzijn, en helemaal te omarmen. Of om ons fysieke lichaam te omarmen, met al haar kwaaltjes, pijn en handicaps. Hetzelfde geldt voor onze emoties: al onze geheime gedachten, angsten, wrok en verdriet…

Fundamenteel en blijvend
En hoewel dit pad dus wat meer tijd, aandacht en toewijding vergt dan andere trainingen – die vaak veel beloven in korte tijd – is dat wat je op het pad van de TAO ontwikkelt van veel fundamentelere, en meer blijvende aard. Al héél snel ga je merken dat niet alleen  je gevoelsleven, maar je héle leven begint te veranderen. Hoe meer je jezelf kunt omarmen, hoe meer je in de stroom van het leven begint mee te drijven, in plaats van ertegen in te zwemmen. Daarmee spaar je een hoop energie!

De beloning is de TAO-flow
Je bent verbonden met je eigen intuïtie en innerlijke wijsheid, en wat anderen ervan vinden, wordt een stuk minder belangrijk. Daardoor kan je veel trefzekerder keuzes maken, die dan ook daadwerkelijk goed uitpakken, en je komt – zoals dat tegenwoordig zo mooi heet – in de flow.

En als je dat eenmaal begint te merken, weet je dat er nog véél meer in het verschiet ligt. Innerlijke wijsheid, balans, verbondenheid met jezelf en je omgeving, helderheid over je verlangens en doelen in het leven.

Is dat niet de moeite waard om voor op pad te gaan?

Eva van der Plas

About Eva van der Plas

2 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.