Wat doe je met zo’n (jaden) ei?

By 20/06/2022Nieuws

bijgesnedenkleinIn de retraites SHINE! (22-26 augustus 2022) en DIVE! (3-7 oktober 2022), werken we (desgewenst) met een jaden eitje. Wat is dat precies en wat doe je ermee?

Wat doe je met zo’n ei?

Een jaden eitje is bedoeld om het binnenste van je vagina te verkennen en te helen. Jade is een groene steen die al in het oude China hoog aangeschreven stond om zijn helende kwaliteiten. Het eitje is in de lengte-, of breedte-richting doorboord, zodat we er een touwtje aan vast kunnen maken.

Gezond bekken

Als je het jaden ei gebruikt, leer je spanningen in het bekkengebied herkennen en loslaten, en tegelijkertijd versterk je ook de bekkenbodem en de interne spieren van het bekken. Je maakt de bekkenorganen levendiger en gezonder omdat er meer energie doorheen stroomt, en je creëert meer contact met- en bewustzijn in je bekken.

Meer levensvreugde en vitaliteit

Maar er is meer… De seksuele organen in het bekken (met name de eierstokken) bevatten een onuitputtelijke voorraad energie. Als we leren hoe we deze energie door de rest van het lichaam kunnen laten stromen, worden we niet alleen energieker en vitaler, maar vinden we ook de levensvreugde en helderheid terug waarmee ieder van ons geboren is. Bovendien brengt deze training ons in contact met onze baarmoeder als bron van diepe vrouwelijke wijsheid, intuïtie en kracht.

Spannend?

In deze training bouwen we de ei-praktijken langzaam op. Er is veel ruimte voor verkenningen en alle respect voor jouw persoonlijke wensen en grenzen. Alle oefeningen en meditaties die we met het eitje intern doen, kunnen ook uitstekend worden gedaan met het eitje in de hand of op je buik.

Met de Healing Tao technieken werken we aan een diepe zelf-acceptatie, het liefdevol omarmen van je eigen emoties en een stevige aarding van je lichaam. Zo ontwikkelen we innerlijke en uiterlijke draagkracht. We verbinden ons hart met ons bekken. Dat geeft ons toegang tot de wijsheid en de kracht die in onze vagina, eierstokken en baarmoeder schuilen. En het geeft ons de mogelijkheid eventuele trauma’s en nare ervaringen te helen.

Wil je meer weten over de retraites? Klik op de link voor meer info.
> SHINE! TAO voor maanvrouwen & tao van het jaden ei
> DIVE! Een thuis voor de ziel – verdiepen, verfijnen, verhelderen, verstillen

Eva van der Plas

About Eva van der Plas

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.