Bijscholing

TAO van borstgezondheid
&
TAO van de menopauze

 

> zo 26 januari 2020
> zo 8 november 2020 > deze workshop zal online plaatsvinden! 

> Docenten: Eva Leens & Eva van der Plas
> Locatie: Nuenen (Eindhoven)
> Voor wie: Professionals (v) die werken op het terrein van vrouwen & gezondheid.

Dag 1: TAO van borstgezondheid

zondag 26 januari 2020

Wij vrouwen zijn ons in deze Westerse maatschappij weinig bewust van onze borsten. Vaak is de relatie tot onze borsten negatief gekleurd (onzekerheid over de schoonheid ervan, klachten, angst voor knobbeltjes).

Een positieve relatie opbouwen met onze borsten is behulpzaam om met ze in contact te zijn en te blijven. Door je borsten te masseren, houd je de energie stromend, en kunnen afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Bovendien is het een natuurlijke manier om op de hoogte te blijven van hoe het met je borsten gaat. Knobbeltjes en veranderingen in je borsten merk je veel sneller op als je gewend bent om je borsten dagelijks aan te raken.

Jij kunt je cliënten of cursisten inspireren om een betere band met hun borsten op te bouwen en ze regelmatig te masseren. De kwaliteit van de verbinding met jouw eigen borsten is van invloed op de kwaliteit die jouw cursisten of cliënten met hun eigen lichaam kunnen maken.

Inhoud:

 • Oosterse én westerse visie op borstgezondheid
 • Anatomie en werking van de borsten
 • Hoe houd je je borsten gezond met massage, voeding, leef-stijl?
 • Het belang van hormoonbalans
 • Het belang van zelfzorg
 • Massage-technieken

Dag 2: TAO van de menopauze

zondag 8 november 2020

Nog nooit waren er zoveel vrouwen in de overgang. Jij hebt als docente of therapeute vast ook cliënten die ermee te maken hebben. Uit onderzoek blijkt dat wij vrouwen naarstig op zoek zijn naar antwoorden op al onze vragen over de veranderingen die in deze belangrijke levensfase plaatsvinden, maar dat zorgverleners er vaak nog onvoldoende kennis over hebben.

De overgang is een belangrijke fase in een vrouwenleven die tot nu toe grotendeels onderbelicht is gebleven. Als we begrijpen wat er in ons lichaam gebeurt, en hoe we ons lichaam kunnen helpen om een nieuwe balans te vinden, geef dat een gevoel van zelfvertrouwen. We ervaren minder van de bekende overgangsklachten, of we ervaren deze als minder ontregelend. Als vrouwen deze transformerende levensfase bewust doorlopen, komen ze er sterker, wijzer en levenslustiger uit tevoorschijn.

Jij kunt je cursisten en cliënten helpen om een nieuwe betekenis te geven aan hun overgangsfase, en om met minder klachten en een positiever gevoel door de overgang te komen.

Inhoud:

 • Oosters én Westers perspectief op de menopauze
 • Wat gebeurt er in je lichaam tijdens de menopauze?
 • Wat gebeurt er emotioneel en energetisch?
 • De symbolische betekenis van de menopauze
 • Hoe kom je gezond door de menopauze (hormoonbalans, voeding, zelfzorg, leef-stijl)?
 • Hoe houd je lichaam, geest en emoties in balans?
 • Praktische handvaten voor cliëntcontact tijdens de overgang.

Waarom zou je meedoen? 

 • Je bent een docent of therapeut (v) die veel met vrouwen werkt.
 • Je krijgt vragen van je vrouwelijke leerlingen en cliënten over borstgezondheid en menopauze en je zou hier graag een gedegen antwoord op geven.
 • Je hebt leerlingen of cliënten die kampen met problemen rond borstgezondheid en de menopauze en je zou ze graag beter willen kunnen begeleiden met kennis, oefeningen en tips.
 • Je zou je vrouwelijke leerlingen en cliënten graag inspireren om beter voor hun borsten en hun hormoonbalans te zorgen, en je wilt weten hoe je dat het beste kunt doen.
 • Je hebt zelf vragen of onzekerheden rondom de gezondheid van je borsten en/of de menopauze, en je wil hier tijdens twee ontspannen dagen, samen met gelijkgestemde collega’s mee aan de slag gaan.

Docenten

Eva Leens (1966) is verpleegkundig menopauzeconsulent, borstweefselbehandelaar en holistisch therapeut. Begonnen als verpleegkundige –met ruime ervaring in Europa en Afrika, is ze vervolgens wetenschappelijk  geschoold (Master in ziekenhuiswetenschappen en volksgezondheid) en volgde ze diverse therapeutische opleidingen. Daarnaast is ze langdurig opgeleid in Oosterse meditatie- en ontspanningstechnieken (Universal Healing Tao en Le Tao de Femme Lune®). Eva: “Het is telkens weer ontroerend de schoonheid te zien van vrouwen die dichter bij zichzelf komen. Hun eigen kracht hervinden. Elke ontmoeting is ook een verrijking voor mezelf.”

Eva van der Plas (1973) verdiept en specialiseert zich al meer dan 10 jaar in de kracht en wijsheid van het vrouwelijk lichaam. Al tijdens haar universitaire opleiding filosofie verdiepte ze zich in wat het betekent om mens te zijn. Intussen heeft ze ervoor gekozen om met mensen te werken. Ze is opgeleid als docent Healing Tao, Tao Yin en kringspieryoga. Als senior-docent  Le Tao de Femme Lune® houdt ze zich onder andere bezig met opleiding en supervisie. Eva: “Het is mijn passie om vrouwen te helpen thuiskomen in hun buik- en bekkenbebied, en hen weer in contact te brengen met hun vrouwenlichaam, waarin zowel een grote kracht, als een diepe wijsheid schuilt.”

Bijscholing

TAO van borstgezondheid
&
TAO van de menopauze

Locatie

De verbindende factor
Wettenseind 4
5674 AA Nuenen (Eindhoven)

Datum

26 januari & 8 november 2020

Kosten & betaling
 • €330
 • losse workshop (in overleg) €180

Je plek is gereserveerd zodra dit bedrag is overgemaakt op rekening: BE 61 9731 4539 1617 , tnv Eva Leens, Boom (België)
Informeer van tevoren of er nog plek is!

Info en opgave:

Eva Leens (B): (*32) 04-74251029 / leenseva@gmail.com
Eva van der Plas (NL): (*31) 06-24987544 / info@taolessen.nl  

Website Femme Lune

TAO voor maanvrouwen heeft een eigen website: femmelune.training.

Hier vind je een overzicht van alle workshops en trainingen voor maanvrouwen.

Neem maar eens een kijkje op:

Femme Lune

Regels voor inschrijven en annuleren

De inschrijving gaat op volgorde van betaling. Nadat het cursusbedrag is betaald, is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren. Alleen als er iemand van de (eventuele) wachtlijst je plek in wil nemen, of als je zelf een plaatsvervanger hebt, kan ik het betaalde bedrag terugstorten. Als wij zelf de training moeten annuleren, worden alle reeds betaalde cursusbedragen uiteraard teruggestort.