dag-workshop

De dansende PSOAS 

voor dansers

 

Docenten: Peter Verzijl & Eva van der Plas

Dansen is zoveel meer dan het instuderen pasjes en een choreografie. Het is de uitdrukking van je diepste wezen door je lichaam. Maar… hoe kom je met die diepere lagen van jezelf in contact? En hoe vertaal je dat op een moeiteloze manier in dans?

De wonderbaarlijke psoas-spier 

In deze workshop leer je de psoas-spieren (kortweg ‘de psoas’) kennen. De psoas ligt diep in je buik, onderrug en  bekken, en wordt in eeuwenoude Chinese geschriften aangeduid als de ‘spier van de ziel’. En dat is niet voor niets. Wie met de psoas leert werken, merkt al gauw hoe wonderbaarlijk deze spier is.

Uitdrukking geven aan jezelf

Een ontspannen en bewuste psoas helpt je om dicht bij jezelf te zijn, en om daar vervolgens op een moeiteloze en natuurlijke manier uitdrukking aan te geven. Zowel in de dans, als in de rest van je leven.

Oriëntaalse dans

Buikdans is een manier van dansen waarbij van oudsher de psoas een centrale rol vervult. Een goede buikdanseres bewoont haar lichaam tot in het kleinste uithoekjes. Het gaat hier niet om zelfbeheersing, maar om aarding en ontspanning. Dansen vanuit dit pure en ontspannen lichaamsbewustzijn, is prachtig, krachtig en onweerstaanbaar.

Voor wie?

Ben je nieuwsgierig naar hoe de psoas jou kan helpen om uitdrukking te geven aan je ziel in dans en beweging? Dan ben je van harte welkom! Deze workshop is bedoeld voor dansers van elk niveau. Voor de simpele buikdans-oefeningen is geen ervaring met buikdans nodig, maar wel een enigszins geoefend lichaam.

In samenwerking met Peter Verzijl

Peter Verzijl geeft al meer dan 25 jaar les in Oriëntaalse dans, en heeft opgetreden in Nederland en daarbuiten. Hij is één van de oprichters en docenten van ‘de Verdiepingscursus’, een opleiding voor buikdanseressen die professionalisering van hun dans nastreven. Daarnaast was hij schrijver en redacteur voor diverse dansbladen. Naast een schat aan kennis en ervaring over (oriëntaalse) dans, brengt Peter een grote liefde mee voor natuurlijk bewegen. Hij is van mening dat de oriëntaalse dans niet is bedoeld als tentoonstelling van zoveel mogelijk trucjes, maar als pure uitdrukking van lichaam en ziel. http://www.farouq.nl

Dag-workshop

> voor deze workshop is voorlopig geen nieuwe datum vastgelegd.
> Houd deze website, de nieuwsbrief of de Facebook-pagina in de gaten.

Plaats
Kosten & betaling

Je plek is gereserveerd zodra dit bedrag is overgemaakt op rekening: NL03 ABNA 949192260 t.n.v. P.Verzijl jr.
Informeer van tevoren of er nog plek is!

Info en opgave:

Peter Verzijl: peterverzijl@planet.nl 

Regels voor inschrijven en annuleren

De inschrijving gaat op volgorde van betaling. Nadat het cursusbedrag is betaald, is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren. Alleen als er iemand van de (eventuele) wachtlijst je plek in wil nemen, of als je zelf een plaatsvervanger hebt, kan ik het betaalde bedrag terugstorten. Als ik zelf de training moet annuleren, worden alle reeds betaalde cursusbedragen uiteraard teruggestort.