Jaartraining – Basisjaar

TAO voor maanvrouwen

Le Tao de la Femme Lune®

 

Docent: Eva van der Plas
Locatie: Amsterdam

In deze serie van 3 weekends leer je wat de eeuwenoude Chinese traditie van de ‘innerlijke alchemie’ voor jou als vrouw kan betekenen.

Bewust, vitaal, vreugdevol

Het bekken wordt in de meeste oosterse tradities gezien als de bron van onze vitale energie. Liefdevolle aanwezigheid in het bekken is – zeker voor vrouwen – de basis van een bewust, vitaal en vreugdevol leven.

Innerlijke alchemie

‘Innerlijke alchemie’ betekent dat je oude patronen in jezelf transformeert, waardoor je op den duur gemakkelijker door het leven stroomt. Je emoties raken beter in balans, je weet beter wat je wilt, de gebeurtenissen in je leven beginnen meer ‘op hun plek’ te vallen.

Healing TAO

Healing Tao is de naam van de school die de innerlijke alchemie voor Westerse mensen toegankelijk heeft gemaakt. De term ‘healing’ slaat op het helen van je eigen leven. De oefeningen zijn vriendelijk en eenvoudig, maar de uitwerking is krachtig en diepgaand. Je leven zal er in positieve zin door veranderen.

Speciaal voor vrouwen

Dit is een speciale Healing Tao training voor vrouwen, die bedoeld is om ons bekkengebied – de bron van onze vrouwelijke wijsheid en kracht – te verkennen en te helen. Een heel mooi hulpmiddel daarbij is het jaden ei (soms ook ‘yoni ei’ genoemd).

Een eitje van jade

Jade is een groene steen die al in het oude China hoog aangeschreven stond om zijn helende kwaliteiten. Een jaden eitje is meestal zo’n 4 tot 7 centimeter groot, en is in de lengte-, of breedte-richting doorboord, zodat we er een touwtje aan vast kunnen maken.

Wat doe je met zo’n ei?

We gebruiken het eitje om het interne deel van onze vagina te verkennen en te helen. Je leert om spanningen in het bekkengebied te herkennen en los te laten, en tegelijkertijd versterk je ook de bekkenbodem en de interne spieren van het bekken. Je maakt de bekkenorganen levendiger en gezonder omdat er meer energie doorheen stroomt, en je creëert meer contact met- en bewustzijn in je bekken.

Meer levensvreugde en vitaliteit

Maar er is meer… De seksuele organen in het bekken (met name de eierstokken) bevatten een onuitputtelijke voorraad energie. Als we leren hoe we deze energie door de rest van het lichaam kunnen laten stromen, worden we niet alleen energieker en vitaler, maar vinden we ook de levensvreugde en helderheid terug waarmee ieder van ons geboren is. Bovendien brengt deze training ons in contact met onze baarmoeder als bron van diepe vrouwelijke wijsheid, intuïtie en kracht.

Spannend?

In deze training bouwen we de jaden ei-praktijken langzaam op. Er is veel ruimte voor verkenningen en alle respect voor jouw persoonlijke wensen en grenzen. Alle oefeningen en meditaties die we met het eitje intern doen, kunnen ook uitstekend worden gedaan met het eitje in de hand of op je buik. Je zult merken dat de oefeningen op deze manier minstens net zo krachtig werken.

Draagkracht

Met de Healing Tao technieken werken we aan een diepe zelf-acceptatie, het liefdevol omarmen van je eigen emoties en een stevige aarding van je lichaam. Zo ontwikkelen we innerlijke en uiterlijke draagkracht.

Hart

We herstellen de verbinding tussen ons hart en ons bekken. Dit geeft ons de mogelijkheid eventuele trauma’s en nare ervaringen te helen.

Wat is Le Tao de la Femme Lune®?

TFL bHet systeem waarmee we werken heet oorspronkelijk Le Tao de la Femme Lune®, en is ontwikkeld door de Franse Senior Healing Tao instructrice Fabienne Flamand. Zij geeft les in Frankrijk en Frans-Polynesië.

De Femme Lune training is speciaal ontwikkeld om vrouwen in contact te brengen met hun kracht, wijsheid, vitaliteit en levensvreugde.

In de Femme Lune training werken we met muziek en vloeiende bewegingen. Fysieke oefeningen worden afgewisseld met energetische meditatie-oefeningen en rustfases.

Lees meer op femmelune.training

Meer!

De Femme Lune training heeft een eigen website: femmelune.training.

Hier vind je een overzicht van alle workshops en trainingen voor maanvrouwen.

Neem maar eens een kijkje op:

Femme Lune

Kennismaken?

Als je eerst eens kennis wilt maken met de docente (Eva) en de methode, ben je van harte welkom bij de dagworkshop:

Data Jaarcursus 2018-2019

> 6-7 oktober 2018 – weekend 1
> 19-20 januari 2019 – weekend 2
> 6-7 april 2019 – weekend 3

Tijd & plaats

za & zo 10.00 -17.00 uur
Naar Zee Yoga
Bert Haanstrakade 102
1087 DN Amsterdam

Kosten & betaling

> €495.- (Cursusprijs voor 3 weekends)
> Vroegboek (tot 1-8-2018): €475,-
> Herhalers (na jaartraining): €15,- korting
> Los weekend: €175,- (alleen in overleg)

> Je plek is gereserveerd zodra dit bedrag is overgemaakt op rekening:
NL 55 TRIO 0784 8290 55
tnv Eva van der Plas, Monnickendam
Informeer van tevoren of er nog plek is!

Info en opgave:

> 06-24987544 (Eva) / info@taolessen.nl


> Voor de start van deze jaartraining is er een introductieweekend in Amsterdam.

Inhoud basisjaar
TAO voor maanvrouwen

De weekends vormen één geheel. Gevorderde Healing Tao studenten kunnen in overleg een los weekend volgen.

Weekend 1: Aarden, voelen, glimlachen

In dit weekend oefenen we onze innerlijke glimlach. We leren hoe we dicht bij onszelf en ons gevoel kunnen komen. We voelen hoe we kunnen aarden, en hoe ons bekken warm en stromend wordt. Daarnaast onderzoeken we wat het betekent om ons lichaam te openen voor het ontvangen van het Jaden Ei.

Weekend 2: Het leven omhelzen

In dit weekend leren we naar onze emoties kijken, en onderzoeken we hoe we onszelf helemaal kunnen accepteren zoals we zijn. Ook verkennen we de emoties die we in ons bekkengebied hebben opgeslagen. We gebruiken hiervoor de taoïstische meditatie van de ‘zes helende klanken’. We worden behendiger met het Jaden Ei en ontwikkelen een grotere gevoeligheid en kracht.

Weekend 3: Vitaal in elke cel

In dit weekend leren we de Kleine Hemelse Kringloop kennen. Via deze kringloop van meridianen stroomt de vitale energie uit ons bekken door het hele lichaam. We leren hoe we door middel van het Jaden Ei deze kringloop krachtig kunnen voeden. Het geheim van een vitaal en vreugdevol leven!

> Over het Jaden Prinses VERDIEPINGSJAAR

Regels voor inschrijven en annuleren

De inschrijving gaat op volgorde van betaling. Nadat het cursusbedrag is betaald, is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren. Alleen als er iemand van de (eventuele) wachtlijst je plek in wil nemen, of als je zelf een plaatsvervanger hebt, kan ik het betaalde bedrag terugstorten. Als ik zelf de training moet annuleren, worden alle reeds betaalde cursusbedragen uiteraard teruggestort.