Intensive

 

psoas & 

jaden ei

 

TAO voor maanvrouwen
Le Tao de la Femme Lune®

 

> Wat? 3-daagse workshop
> Voor wie? voor alle vrouwen
> Waar? Amsterdam IJburg
> Docent? Eva van der Plas, senior docente Tao de la Femme Lune®


Thuiskomen in je buik en bekken

Ten diepste thuiskomen bij jezelf, betekent in contact zijn met je lichaam, je emoties, en je vitale levenskracht. Voor vrouwen betekent het ook: thuiskomen in je bekken, met haar bijzondere wijsheid en kracht.

Psoas: spier van de ziel 

Om te aarden is maar 1 ding van belang: je psoas en je nieren moeten zich veilig genoeg voelen om te durven ‘landen’. Het leven in een lichaam op de aarde is voor de meesten van ons niet iets wat vanzelfsprekend veilig aanvoelt. De eerste dag van deze intensive is daarom helemaal gewijd aan het maken van een veilige landing. Met een ontspannen psoas kan onze ziel zich veilig voelen om letterlijk te incarneren in ons lichaam en op deze aarde.

Bekken: bron van vreugde en vitaliteit 

De tweede dag van onze reis is gewijd aan de grote afdaling… het thuiskomen in ons bekken, en het loslaten van spanningen en emoties die op deze plek waren vast komen te zitten.

Het bekken wordt in de meeste oosterse tradities gezien als de bron van onze vitale energie. Liefdevolle aanwezigheid in het bekken is – zeker voor vrouwen – de basis van een bewust, vitaal en vreugdevol leven.

De chi-kung, dans en meditatie-oefeningen uit de TAO voor maanvrouwen helpen je om je bekken (weer) te bewonen, en de daar aanwezige levenskracht en levensvreugde te laten ontwaken en stromen.

Het jaden ei ritueel 

Op dag 3 brengt het jaden ei-ritueel ons in contact met de ongerepte natuurkracht in onze yoni en onze baarmoeder. Hier huist onze echte vrouwen-power. Het werken met het eitje is bij uitstek een spirituele practice: het opent de poort naar een veld van  gedeelde, diepe vrouwenwijsheid en contact met onze oorsprong. Na twee dagen intensieve voorbereiding zijn we in staat om met onze vrouwen-groep een extra krachtig veld te creëren om deze poort te openen. Een ware initiatie voor wie nog niet eerder met het eitje werkte, een feest van herkenning en thuiskomen voor wie de afdaling al eerder maakte.

Spannend? Dit is wat je wil weten…. 

Een eitje van jade
Jade is een groene steen die al in het oude China hoog aangeschreven stond om zijn helende kwaliteiten. Een jaden eitje is meestal zo’n 4 tot 7 centimeter groot, en is in de lengte-, of breedte-richting doorboord, zodat je er een touwtje aan vast kunt maken.

Wat doe je met zo’n ei?
We gebruiken het eitje om het interne deel van onze vagina te verkennen en te helen. Je leert om spanningen in het bekkengebied te herkennen en los te laten, en tegelijkertijd versterk je ook je bekkenbodem en de interne spieren van je bekken. Je maakt je bekkenorganen levendiger en gezonder omdat er meer energie doorheen stroomt, en je creëert meer contact met- en bewustzijn in je bekken.

Meer levensvreugde en vitaliteit
Maar er is meer… door het werken met het jaden eitje vindt je ook de levensvreugde en helderheid terug waarmee ieder van ons geboren is. Bovendien brengt deze training je in contact met je yoni en baarmoeder als bronnen van diepe vrouwelijke wijsheid, intuïtie en kracht.

Wensen en grenzen
In deze training werken we heel langzaam naar het jaden ei ritueel toe. Er is veel ruimte voor verkenningen en alle respect voor jouw persoonlijke wensen en grenzen. Alle oefeningen en meditaties die we met het eitje intern doen, kunnen ook uitstekend worden gedaan met het eitje in de hand of op je buik. Je zult merken dat de oefeningen op deze manier minstens net zo krachtig werken.

Draagkracht
In deze intensive werken we aan een diepe zelf-acceptatie, het liefdevol omarmen van je eigen emoties en een stevige aarding van je lichaam. Zo ontwikkel je de innerlijke en uiterlijke draagkracht om het diepe werk van heling en transformatie aan te gaan.

Hart
We herstellen de verbinding tussen ons hart en ons bekken, tussen ons vermogen om lief te hebben en onze seksualiteit. Voor veel vrouwen in onze Westerse wereld is deze verbinding helaas niet meer vanzelfsprekend. Ons hart voelt zich eenzaam en on-geaard, onze seksualiteit is getekend door schaamte, en alleen in staat tot beperkt genot. Het herstellen van de verbinding tussen je hart en je bekken is een belangrijke daad. Het is een grondrecht van elke vrouw om op deze manier ten diepste met zichzelf verbonden te zijn.

Intensive
PSOAS & JADEN EI


Tijd & plaats

> 27, 28, 29 oktober 2023
> dagelijks van 10.00 -17.00 uur
> Naar Zee Yoga
Bert Haanstrakade 102
1087 DN Amsterdam

Kosten & betaling

> € 375,-
> Deze prijs is exclusief de eventuele aanschaf van een jaden eitje

> Je plek is gereserveerd zodra dit bedrag is overgemaakt op rekening:
> NL 52 ASNB 8821 2034 09  tnv Studio Luce Tao Lessen.
Informeer van tevoren of er nog plek is!

Info en opgave:

> 06-24987544 (Eva) / info@taolessen.nl

TFL b

Wat is Le Tao de la Femme Lune®?

Le Tao de la Femme Lune® is ontwikkeld door de Franse Senior Healing Tao instructrice Fabienne Flamand. Zij geeft les in Frankrijk en Frans-Polynesië.

De Femme Lune training is speciaal ontwikkeld om vrouwen in contact te brengen met hun kracht, wijsheid, vitaliteit en levensvreugde.

In de Femme Lune training werken we met muziek en vloeiende bewegingen. Fysieke oefeningen worden afgewisseld met energetische meditatie-oefeningen en rustfases.

femmelune.training

De Femme Lune training heeft een eigen website.

Hier vind je een overzicht van alle workshops en trainingen voor maanvrouwen.

Neem maar eens een kijkje op:

Femme Lune

Regels voor inschrijven en annuleren

De inschrijving gaat op volgorde van betaling. Nadat het cursusbedrag is betaald, is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren. Alleen als er iemand van de (eventuele) wachtlijst je plek in wil nemen, of als je zelf een plaatsvervanger hebt, kan ik het betaalde bedrag terugstorten. Als ik zelf de training moet annuleren, worden alle reeds betaalde cursusbedragen uiteraard teruggestort.